«У європейській медицині - не все ідеально», - рівненський лікар про побачене у Польщі

Лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський (на фото) здивований тим, що українська медицина в дечому випереджає польську

У спеціалізованій дитячій лікарні міста Ольштин Павло Сільковський побачив таке, що аж вирішив поділитися враженнями у соцмережі Фейсбук. Зокрема, він пише:

Але так, не все тут ідеально. Наприклад, відвідування пацієнтів у реанімації тут лише у визначені години. На моє запитання: чому? - чіткої відповіді не отримав. Просто так організовано і про інше не думають.

 

Деякі практичні речі в інтенсивній терапії у нас вже роблять краще, і це було моїм здивуванням.

 

Комунікація з пацієнтами, на мою думку, могла би бути організована краще, проте цим не надто переймаються (принаймні там, де я побачив за короткий проміжок часу, отже можу бути не зовсім об'єктивним).

Також у Павла Сільковського склалося враження, що з пацієнтами і їхніми рідними у Польщі "сюсюкаються" не дуже, на відміну від США, де пацієнт і його рідні є центром всесвіту.

До того ж, за його словами, черга на планові операції може у польських медзакладах розтягуватися на кілька років, а якщо зробити її у приватній клініці - пацієнту не нададуть відшкодування із фонду оплати медичних послуг, хоча щомісячно туди кожен відраховує 9% із зарплати.

Втім, підкреслив рівненський лікар, якщо вже черга підійде, то операцію зроблять якісно і пацієнт не заплатить жодної копійки додаткових та неофіційних платежів.

Павло Сільковський також додав, що у Польщі

лікарі в кишеню не заглядають, бо зарплата хірурга і анестезіолога стартує десь від 3-3,5 тис $ на місяць.

А ось, що Павло Сільковський у польській лікрні побачив:

Так виглядає у Польщі кімната лікарів у лікарні:

А це - операційна:

Це - стільки ліків в операційній:

А це палата пробудження хворих після операції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень