Рівненський «Екоклуб» надав неточну інформацію про викиди формальдегіду в Городку, - Кronospan

Таку заяву розмістили на офіційній сторінці Kronospan Horodok у Facebook

Директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» (міжнародна компанія Kponospan) Павло Пильтяй офіційно прокоментував заяву громадської організації «Екоклуб».

Виробниик наголошує, що екологи «Екоклубу» помилились в розрахунках та надали неточну інформацію щодо можливого перевищення у повітрі в Городку гранично допустимих концентрацій формальдегіду в дев’ять разів.

Концентрації речовин, що забруднюють (зокрема і формальдегіду) у таблиці зауважень до звіту з оцінки впливу на довкілля майбутнього заводу Kronospan у Городку від «Екоклубу» завищені в 10 разів, що є грубим порушенням нормативного екологічного законодавства.

Зокрема у своїй заяві ГО «Екоклуб» заявляв, що висновок про безпечність концентрацій викидів забруднювальних речовин та відповідність санітарно-гігієнічним нормативам, зроблений у звіті з оцінки впливу на довкілля (ОВД) ТОВ «Технопривід Інвест Груп», є неправдивим. За розрахунками  «Екоклубу», концентрація формальдегіду у повітрі у дев’ять разів перевищуватиме гранично допустимі концентрації (ГДК).

За словами Павла Пильтяя, у «Звіті з ОВД» при розрахунках викидів речовин, що забруднюють, використовувалися дані максимального навантаження підприємства, а саме: максимально можливу концентрацію забруднювальної речовини; максимально можливий час роботи обладнання; максимальне навантаження на виробничі потужності; максимальний вміст вільного формальдегіду в смолі.

Для оцінки впливу викидів забруднювальних речовин на стан атмосферного повітря здійснено розрахунок розсіювання забруднювальних речовин в атмосфері, зроблений з використанням автоматизованої системи розрахунку забруднення атмосфери «ЭОЛ Плюс (версія 5.23)», що реалізує «Методику розрахунку концентрацій в атмосферному повітрі шкідливих речовин, що утримуються у викидах підприємств» - ОНД-86. Методика ОНД-86 розраховує саме максимально разову концентрацію забруднювальної речовини в атмосферному повітрі та відповідно порівнюється з максимально разовою гранично допустимою концентрацією речовини в повітрі населених місць.


Відповідно тільки в разі відсутності для певної забруднювальної речовини максимально разової концентрації її порівняння проводиться з середньодобовою концентрацією, але виключно з помноженою на коефіцієнт 0,1. Таким чином, концентрації забруднювальних речовин (зокрема і формальдегіду), що продемонстровані в таблиці зауважень «Екоклубу» ЗАВИЩЕНІ В 10 РАЗІВ! Що є ГРУБИМ ПОРУШЕННЯМ нормативного екологічного законодавства.

Це дуже серйозна помилка в розрахунках організації до яких долучили доцента кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики НУВГП, кандидата технічних наук Василя Корбутяка.

Ця інформація дезінформує громадськість Рівненської області щодо справжніх параметрів роботи нового заводу Кronospan в Городку, — наголосив Павло Пильтяй.

Нагадуємо, що завод Kronospan на Рівненщині – це 200 мільйонів євро іноземних інвестицій. Середня заробітна плата робітників підприємства Kronospan у Городку становитиме 15-18 тисяч гривень на місяць Робота в компанії Kronospan – це гідний рівень оплати праці, прозорі трудові відносини та дотримання соціальних гарантій згідно з законодавством України.


Передбачено, що після виходу заводу на проєктну потужність, щороку підприємство сплачуватиме понад 350 мільйонів гривень податків і зборів, з них 25 мільйонів поповнюватимуть саме бюджет Городоцької сільської ради. А це суттєво допоможе розвивати та розбудовувати місцеву громаду.


Виробництво на Рівненщині матиме не тільки сучасне і сертифіковане за європейське обладнання, а й одні найкращих у всьому світі фільтрувальні системи, в тому числі UTWS та WESP. Це передові технології, які Kronospan впроваджуватиме першим в Україні. Kronospan рухається на три кроки вперед, будує сучасні виробництва, щоб навіть через кілька років вони випереджають новітні європейські екологічні норми. Загальна вартість інвестиції у пилогазоочисні технології заводу в Городку перевищить 20 мільйонів євро.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень