Через будівництво заводу «Kronospan» у селі на Рівненщині люди зійшлися до клубу (ФОТО)

На громадські обговорення

Будівництво заводу «Kronospan» обговорили на громадських слуханнях у селі Городок, що неподалік Рівного.

Захід відбувся 20 та 23 грудня в межах громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ “Технопривід Інвест Груп”, власником якого є міжнародна компанія «Kronospan».  

До обговорення активно долучились мешканці сіл Городоцької сільської ради, представники громадських організацій, політики, науковці, небайдужі рівняни та мешканці інших населених пунктів області.

[media=165869][media=165867]

Деревообробний завод у Городку стане одним із найсучасніших виробництв «Kronospan».

«Kronospan» – світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревинних плит і суміжної продукції.

Сьогодні це понад 40 виробничих заводів у 30 країнах Європи, Азії та США.

Компанія дотримується на лише високих стандартів виробництва, а й європейських норм екологічності виробництва.

Тому компанія відкрита до обговорення своїх проєктів та надає всю необхідну інформацію, зауважила генеральний директор ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська:

З початку втілення проєкту на Рівненщині ми неодноразово зустрічались з представниками громади, громадськими організаціями під час прес-конференцій, численних круглих столів.

 

Також для всіх охочих мешканців Городка та Рівного, місцевих депутатів проводили ознайомчу екскурсію на завод «Kronospan» у Нововолинську.

Ми обіцяли обговорювати наші дії з громадою Городка - і своє слово тримаємо.

 

Двічі провели громадське обговорення  в клубі села Городок, щоб всі охочі могли долучитися та висловити свою думку.

Робота в компанії «Kronospan» – це достойний рівень оплати праці, прозорі трудові відносини та дотримання соціальних гарантій згідно з законодавством України.

Для Рівненщини завод «Kronospan» – це 200 мільйонів євро іноземних інвестицій, понад 2000 робочих місць, 200 з яких – безпосередні працівники підприємства.

Робітники отримуватимуть достойну заробітну платню – 15-18 тисяч гривень на місяць, тож не шукатимуть кращої долі за кордоном, говорить заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

Розвиток економіки Рівненщини – наше пріоритетне завдання.

 

Саме тому ми в рамках повноважень максимально сприяємо створенню нових сучасних, технологічних та екологічних виробництв. Максимально намагаємося сприяти залученню закордонних та українських інвесторів.

 

Сучасні заводи -  це нові стандарти ведення бізнесу, нові технології та збільшення екологічної безпеки.  Додатково в регіоні створюються  супутні виробництва, що збільшує кількість робочих місць, рівень заробітної плати.

 

Люди можуть достойно заробляти в Україні та не шукати кращої долі за кордоном.

Щойно завод вийде на проєктну потужність, сплачуватиме понад 350 мільйонів гривень податків щороку. 25 мільйонів з них - поповнюватимуть бюджет місцевої Городоцької сільської ради. А це дозволить суттєво розвивати місцеву громаду, додав заступник сільського голови Городка Сергій Поліщук.

Підприємство є відкритим для громади і розпочало співпрацю ще до початку будівництва заводу.

 

Три місяці тому представники громади села і депутати змогли особисто ознайомитися з роботою аналогічного заводу «Kronospan» у Нововолинську.

Відвідувачі були враженні технологічністю виробництва і наявністю сучасних фільтрів, аби дотримуватися екологічної безпеки.

 

Ми бачимо, що ніхто нічого не приховує, з громадою вільно спілкується все керівництво компанії та відповідає на всі питання.

Після проведення обговорення департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації  врахує всі суттєві зауваження громади. Лише тоді підприємство зможе отримати  висновок оцінки впливу на довкілля, а після цього отримувати й усі необхідні дозволи на майбутнє будівництво, підкреслив директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації Володимир Захарчук.

Роботу майбутнього підприємства у Городку суворо контролюватимуть  Державна екологічна інспекція, Держпродспоживслужба та громадські екологічні організації.

Представники керівництва компанії запевнили, що завод буде побудований і розташований з дотриманням усіх санітарних норм та обсаджений чагарниками.

 

Це мінімізує вплив на прилеглу територію та мешканців населеного пункту.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень