Більше, ніж усі інші разом узяті: міжнародна компанія інвестує у Рівненщину 200 млн євро

І вже починає будівництво заводу

200 мільйонів євро збирається інвестувати в Рівненщину міжнародна компанія «Kronospan». Фірма хоче побудувати деревообробний завод у селі Городок на місці непрацюючих З Рівненського ливарного заводу та Рівненського заводу тракторних агрегатів.

Деревообробне підприємство створить у Рівненській області дві тисячі робочих місць, говорить генеральна директорка «Кроноспан УА» Наталія Покінська: 

«Kronospan»  створить у регіоні 2000 робочих місць. Понад 500 - це безпосередні працівники підприємства, решта – персонал задіяний у веденні лісового господарства, логістиці та обслуговуванні функціонування підприємства. Долучається «Kronospan»  і до розвитку територіальних громад, де розташовані наші заводи. У 2018 році «Kronospan»  підтримав проектів з надання благодійної допомоги на суму більше 700 тисяч гривень.

Наталія Покінська

Середня заробітна плата робітників підприємства «Kronospan» у Городку становитиме 15-18 тисяч гривень на місяць, говорить Наталія Покінська і додає, що на працівників чекають прозорі трудові відносини та дотримання соціальних гарантій згідно з Законодавством України.

Докладно про майбутній завод керівництво компанії та обласні чиновники розповіли на прес-конференції інформаційно-освітньому просторі «Інфохаб».

Так, Kronospan – світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревинних плит і суміжної продукції. До корпорації входять понад 40 виробничих заводів у 30 країнах Європи, Азії та США.

Свій перший завод в Україні компанія збудувала у 2004 році за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Підприємство займається виробництвом дерево-стружкових плит у місті Нововолинськ Волинської області.

На прес-конференції повідомили, що деревообробний завод на Рівненщині стане одним із найсучасніших виробництв Kronospan. Будівництво реалізує відома міжнародна компанія Kronospan, яка є власником ТОВ «Технопривід Інвест Груп». Обладнання та продукція заводу мають сертифікати найвищої якості, говорить директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павло Пильтяй. 

Наше обладнання та продукція мають сертифікати найвищої якості. Будівельні роботи виконуються у відповідності до міжнародних стандартів. Ми дбаємо і про високий рівень якості виробленої продукції, і про безпеку навколишнього середовища. Тому наше виробництво відповідатиме не тільки українським стандартам екологічності, а й європейським. Наразі на технологічному майданчику в Городку тривають демонтажні роботи. Можу Вас запевнити, що всі необхідні дозволи і погодження для цього є. Також всю подальшу діяльність здійснюватимемо виключно з дозволами та погодженням з місцевою громадою. Ми завжди відкриті для спілкування.

Павло Пильтяй

Наголосили на прес-конференції й на екологічності підприємства, аби громада села Городок не хвилювалася за власне здоров’я та довкілля.

За словами технічного директора ТОВ «Кроноспан УА» Бартломея Козьола, Kronospan постійно удосконалює технологічне оснащення, що гарантує відповідність європейським вимогам до екологічної безпеки.

На заводі у Нововолинську встановлені 11 різноманітних фільтрів, працює 21 очисна споруда. Сьогодні тут монтують два нових надсучасних WESP-фільтри. Ефективність очищення викидів - майже 95%. Це один із кращих показників не тільки в Україні, але й у всій Європі. 10 мільйонів євро на купівлю, доставку і встановлення WESP-фільтрів виділив ЄБРР. Таке ж інноваційне обладнання буде встановлене і на заводі в Городку. Нині Україна перебуває на етапі впровадження екологічних стандартів згідно з Угодою про асоціацію

З ЄС. До цього таких екологічних норм в Україні не було. Однак наші «Кроноспан УА» дотримувались цих стандартів і раніше, адже ми міжнародна компанія.

Ліворуч Бартоломей Козьол.

Як вже говорилося раніше, завод Kronospan залучить на Рівненщину 200 мільйонів євро іноземних інвестицій. Це 300 мільйонів гривень  податків і зборів щорічно.

До прикладу, аналогічний завод Kronospan у Нововолинську сплатив до місцевого та державного бюджетів 350 мільйонів гривень податків і зборів.

Залученням і співпрацею з інвесторами на Рівненщині близько 15 років займається рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів “ІнвестІнРівне”. Її керівник Дмитро Янушевський каже, що будівництво заводу Kronospan принесе в область більше грошей, ніж усі іноземні інвестиції в Рівненщину з початку незалежності разом узяті:  

Зараз ситуація змінюється, іноземні підприємства більше довіряють і готові відкривати в Україні  свої виробництва. Ми ж в свою чергу маємо зробити все, щоб ту довіру виправдати. Адже від їх роботи, створення робочих місць залежить економічний та соціальний розвиток. Компанія Kronospan пішла на серйозний крок і вирішила відкрити потужне європейське виробництво на території індустріальної зони в с. Городок.

Дмитро Янушевський

Наразі, це є найбільша іноземна інвестиція у розвиток нашої області за усі роки незалежної України. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку Рівненщини, на сьогодні становить 133 млн. $. Проект компанії Кроноспан – це 200 млн. євро ПІІ, тисячі новостворених робочих місць та багатомільйонні оборити з яких платяться усі податки і збори.

 

Разом із тим, прихід такого потужного інвестора не був миттєвим рішенням, це був процес наполегливої співпраці, яка була розпочата ще в лютому 2018 року і над яким працювала вся команда Агенції «ІнвестІнРівне».

Директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк наголошує, що для стрімкого розвитку економіки прихід великих інвесторів до нашої області необхідний:

Для розвитку регіону важливо, щоб розвивалась економіка. Без залучення іноземних інвестицій – зробити ривок неможливо.

Праворуч Констянтин Мокляк.

Саме тому ми робимо все, щоб бізнес мав більше можливостей для розвитку. Прихід такої компанії як Kronospan у нашу область, це важлива подія. І ми свого боку максимально допомагатимемо і сприятимемо іноземним інвесторам.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень