НЕкомендантська година: аби в новорічну ніч водії не їздили п’яні і ніхто не пив на вулицях

Так поляки контролюватимуть свою «комендантську годину»

Від 28 грудня Польща фактично знаходиться у стані локдауну, який триватиме до 17 січня 2021 і який прозвали «народним карантином імені Яна Павла II». Не працюють готелі, гірськолижні курорти, торгові і розважальні центри.

Та найбільше суперечок спричинило рішення уряду ввести комендантську годину у новорічну ніч. На думку багатьох експертів з галузі права, воно є неконституційним, оскільки для введення комендантської години має бути запроваджено надзвичайний стан.

Під час останньої пресконференції прем`єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що комендантської години в новорічну річ все ж не буде, але закликав громадян не залишати своїх домівок і не ходити містом. При цьому розпорядження щодо комендантської години не було змінене чи скасоване.

Очільник канцелярії прем`єр-міністра Міхал Дворчик зазначив, що комендантська година – це не прохання, а вимога. 

Натомість колишній президент Польщі Броніслав Коморовський каже, що уряд робить дивні речі і спричинює юридичний хаос.

Усі розсудливі люди казали, що комендантська година суперечить  конституції, тому поведінка прем`єр-міністра є просто несерйозною. То вони вводять комендантську годину, то від неї відмовляються і кажуть, що це лише заклик, - сказав пан Комаровський.

А колишній прем`єр-міністр Польщі Марек Белька назвав ситуацію дещо абсурдною:

Міністр охорони здоров`я каже, що це комендантська година, прем`єр - що не комендантська година, очільник канцелярії – що не комендантська година і не заклик, а вимога. Тож подбаймо про себе самі!

Щодо поліції, то вона не дає однозначної відповіді на питання, як реагуватиме у випадку, якщо зустріне людей на вулиці у новорічну ніч, чи є це порушенням і чи загрожує це штрафом.

Нашим пріоритетом буде контролювання водіїв, які можуть керувати автівками під дією алкоголю чи інших речовин. Не буде також жодних поблажок для тих, хто вживає алкоголь в публічних місцях, - сказав речник поліції Маріуш Чарка.

 

Ангеліна Ралко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень