Таксисти теж невдоволені. Протестують і закликають «робити це, як у Франції»

Шини поки не палили

Два дні тому у Варшаві відбувся масовий антиурядовий протест за участі представників Жіночого страйку, підприємців, рестораторів, власників готелів, фермерів, представників ЛГБТ-спільноти та опозиціонерів.

А сьогодні своє незадоволення діями влади вийшли виразити польські таксисти.

Масові акції протесту відбулися одночасно у багатьох великих польських містах – у Варшаві, Гданську, Лодзі, Кракові, Познані, Бидгощі, Щецині та Катовіцах. Колони машин, які в деяких містах налічували навіть 300 автівок, вирушили головними вулицями міст.


У Варшаві протестувальники вирушили до канцелярії прем`єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького. Організатори акцій протесту закликали «робити це, як у Франції» - демонстративно палити шини і блокувати вулиці, однак про підпали, бійки чи сутички з поліцією наразі невідомо.

Фото - Interia

Таксисти незадоволені діями влади і стверджують, що їхньою метою є отримання допомоги в рамках урядової програми Антикризовий щит 6.0. Програма надає фінансову підтримку галузям, які найбільш постраждали внаслідок кризи, викликаної пандемією, однак галузь таксі-перевезень не внесена до цього списку.

Качинському під хату підсунули мертву свиню, яйця і капусту

 

Таксисти кажуть, що їхні доходи знизились на 90%. Це пов`язують із переведенням шкіл та університетів на дистанційне навчання, закриттям кафе, ресторанів, клубів, кінотеатрів та інших розважальних закладів.

Також таксисти незадоволенні зростанням популярності додатку Uber, який, на їхню думку, відбирає їхніх потенційних клієнтів і джерело заробітку.

Окрім того, протестувальники вимагають змін у своїй галузі:

боротися з нелегальними таксистами, ввести екзамен на знання топографії міста, а також зобов`язати іноземних таксистів отримати польські водійські права і пред`явити довідку про несудимість зі своєї країни.


Остання вимога також безпосередньо пов`язана з популярністю Uber, який охоче приймає на роботу іноземців – найчастіше це українці, білоруси, грузини та турки.

Автор – Ангеліна Ралко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень