Українці випередили німців за кількістю придбаної у Польщі нерухомості

Купували житло та землю

За 2019 рік громадяни України придбали в Польщі понад 3200 квартир – це майже 40% від загальної кількості квартир, які в цій країні купили іноземці. Тож українці стали найактивнішими інвесторами в польську нерухомість серед іноземців, - повідомляє ЗАХІД.НЕТ з посиланням на pap.pl.

Уперше українці придбали найбільше квартир серед іноземців у Польщі у 2015 році, до цього перше місце посідали німці. Відтоді кількість придбаних українцями польських помешкань лише зростала.

Щораз більше українців їдуть працювати до Польщі, купують житло і залишається на постійне проживання у цій країні. Водночас німці та громадяни скандинавських країн купують польську нерухомість здебільшого для заробітку.

Найбільше іноземців цікавить житло, розташоване у великих містах - Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані та Гданську, де найпростіше знайти роботу.

Окрім цього, українці також цікавляться й польськими земельними ділянками. У 2019 році міністерство внутрішніх справ Польщі видало українцям 270 дозволів на придбання загалом 53,3 гектара землі. Утім, ці дані можуть бути неповними, оскільки нотаріуси не завжди вчасно подають дані про такі операції.

Польща у 2019 році стала лідером у Євросоюзі з видачі дозволів на проживання іноземцям з країн, які не входять до ЄС.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень