На Рівненщині люди просили нову школу, а тепер не пускають туди дітей

Бо бояться, що школу не добудують

У селі Степангород на Володимиреччині дітей не пускають у новозбудовану школу. Цьогоріч першу чергу будівництва вже здали в експлуатацію. За словами заступника голови Рівненської ОДА, на дітей чекають 12 оновлених класів та інша необхідна інфраструктура.

Однак громада відмовляється через побоювання, що навчальний заклад не добудують. Про це розповідав під час колегії Рівненської ОДА голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк:

Вони відвідували десь торік село Пісків, і їм там громада сказала, що не можна пускати дітей після першої черги, інакше її не добудують.

 

Ми їх запевняли, що є співфінансування з районного бюджету та інших бюджетів. Все вже передбачене.

 

Нині ми проводимо перемовини – в школу дітей не пускають. Я особисто розповідав цю ситуацію викладачам і громаді під час зборів, але ці пропозиції зустрічають негативно.

Ярослав Березюк.

Зазначимо, що будівництво нової школи розпочали після протестів місцевих мешканців. Жителі села у 2016 році перекривали «варшавку» та вимагали негайно побудувати нову школу.

Степангород – село з високою народжуваністю, тож і школа поруч із новобудовою - переповнена. Там у тісних умовах навчаються у дві зміни більше ніж 400 учнів та 60 дошкільнят. Стара школа не має спортивної і актової зал, через що діти мусять займатись фізкультурою на коридорі, так само, як і проводити культмасові заходи.

 

Нова школа розрахована на 500 дітей. Вона може розвантажити вже стару школу, доки повністю не завершать будівництво.

Новозбудована школа зсередини. Фото зі звіту на сайті ДФРР

За словами Ярослава Березюка, в депутатському корпусі Володимирецької райради також починають сумніватися у доцільності будівництва школи:

Ми ще не передбачили співфінансування. Я говорив з громадою, серед 34 депутатів району склалося враження, що школа їм не потрібна. Оскільки в районі є проблемні школи, мені буде важко переконати депутатів, що треба дати співфінансування.

Новозбудована школа зсередини. Фото зі звіту на сайті ДФРР

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір говорить, що співфінансування з обласного бюджету та ДФРР вже заклали. Лишається дочекатися грошей від райради. За словами першого заступника, другу чергу будівництва вже закінчили наполовину:

Друга черга готова вже на 50% - це збудована будівля з накритим дахом і вікнами. Була комісія обласна по ДФРР і ми виділили співфінансування.

Віталій Ундір.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко доручив голові Володимирецької райдержадміністрації й надалі переконувати місцевих у доцільності переходу до нового корпусу:

Дивна позиція місцевої громади. З ними ще треба провести переговори. Це ваше завдання, як голови РДА. Діти не повинні страждати від витівок дорослих.

Новозбудована школа зсередини. Фото зі звіту на сайті ДФРР.

Але якщо не вдасться їх переконати, то спрямуємо кошти на якісь інші проекти. А громада Степангорода нехай подумає рік-другий.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень