Рівняни сім’ями живуть у гаражах задля економії? (ФОТО)

Цю тему порушили у соціальних мережах

Фото - Volodimyr Victorovich

Днями у спільноті «Рівне громадське» у соціальній мережі Фейсбук користувач Volodimyr Victorovich виклав фото гаражів, які розташовані у кооперативах за містом.

Де саме – не уточнив, втім вказав на цікаву річ – добудовані приміщення, у яких імовірно живуть люди.

Фото - Volodimyr Victorovich

Користувач припустив, що таким чином рівняни збираються економити на комунальних послугах.

Справа Сергій Ковальчук на містобудівній раді. Фото з його сторінки у Фейсбук.

У дискусії, серед інших, коментар залишив відомий в Рівному урбаніст Сергій Ковальчук:

Самобуд над гаражем НЕ потребує дотримання деяких норм, пов'язаних із землею, які роблять будівництво ще дорожчим... Тобто людині, яка потребує житлової площі не треба витрачати гроші на дорогу землю, як мінімум 1,5 сотки (під блокований тип цього, що тут на фото, при максимальній дозволеній забудові ділянки при новому будівництві – 30%).

 

Так, вона позбавлена певних благ через відсутність поблизу потрібної інфраструктури, певних прав через незаконність будівництва, в т.ч. не маючи окремої земельної ділянки під власною нерухомістю, можливості зареєструватися тут і т.д. Але вона отримала житло собі, фактично по собівартості...

Служба новин «Радіо Трек» найближчим часом поцікавиться у ДАБК та місцевої влади про законність такого будівництва та про кількість (якщо хтось веде лік таким забудовам) подібних квартир.

До слова, минулого тижня на сесії міської ради депутати дозволили будівництво кафе на дахах гаражів по вулиці Романа Шухевича.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень