Тарифи для населення треба підняти на 100%, щоб покрити «зелений тариф», - Андрій Герус

А для промисловості на половину

Для компенсації «зеленого» тарифу необхідно підняти тарифи для населення і промисловості. Про це сказав глава комітету ВР з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, пише видання delo.ua.

Щоб повністю компенсувати витрати, які енергоринок України несе для підтримки завищеного «зеленого» тарифу, потрібно підняти ціну для населення на 100%, а для промислових споживачів — на 50%, - заявив нардеп.

Глава комітету повідомив, що в порівнянні з кінцем 2018 року енергетичні потужності з поновлюваних джерел (сонце, вітер, біомаса) виросли в 3,4 раза, до 7,2 ГВт.

В Україні різко зросла частка вітрової та сонячної генерації, яка оплачується за «зеленим» тарифом. Це некероване виробництво. Воно практично повністю залежить від погодних умов. Але ми змушені балансувати ці витрати коштом інших видів генерації, і, зрештою, з кишені споживачів, — зазначив Андрій Герус.

При цьому, уточнив він, в більшості країн Європи сонячна енергія дешевшає.

Ціна сонячних панелей в розрахунку на 1 Вт з 2009 року знизилася на 91%. Йде здешевлення технологій і поліпшення їх продуктивності. У більшості країн Європи сонячна електроенергія дешевшає. Щоб в Україні споживачі не платили за «зеленим» тарифом більше, ніж в країнах Євросоюзу, потрібно впровадити європейський досвід аукціонів для електроенергії з поновлюваних джерел, — вважає Герус.

Матеріали  delo.ua

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень