Чи скасували «зонні тарифи» через запровадження ринку електроенергії – розповіли у «Рівнеобленерго»

І чи змінилося щось для населення

Запровадження з 1 липня ринку електроенергії не передбачає скасування так званих «зонних тарифів» для населення. Тарифи день/ніч залишаються чинними, говорить речник «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

- Відомо, що Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг спростувала інформацію деяких ЗМІ про те, що нібито з 1 липня в Україні мав бути скасований, так званий, нічний тариф на електроенергію для побутових споживачів.

 

Для населення продовжують діяти так звані «зонні тарифи».   

Отже, для населення продовжують діяти тарифи, диференційовані за періодами доби. Відповідні коефіцієнти також встановлює НКРЕКП.

Крім того, незмінним для побутових споживачів залишається і тариф на електроенергію, встановлений з березня 2017 року: 90 копійок при використанні менше 100 кіловат на місяць, і 1,68 – у разі споживання понад 100 кіловат.

Нагадаємо, перша частина реформи ринку електроенергії відбулася з 1 січня, коли обленерго розділилися на оператора системи розподілу та постачальника електричної енергії, а непобутові споживачі отримали можливість обирати компанію-постачальника струму.

З 1 липня відбулася зміна моделі ринку. Здебільшого, поки стосується це промислових споживачів.

В умовах нового ринку електричної енергії її купівля-продаж здійснюється на кількох платформах, одна з них - «Українська енергетична біржа». З’явилися такі поняття, як ринок «двосторонніх договорів», ринок «на добу наперед», «внутрішньодобовий ринок».

Що ж до населення, то ціни, як і раніше, встановлює державний регулятор, тобто, НКРЕКП.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень