Зірвані дахи та повалені десятки дерев: північними районами Рівненщини пронісся буревій (ФОТО)

І знеструмив 35 населених пунктів

Почнемо зі змістовної інформанції "Рівнеобленерго". Буревій завдав чималою шкоди електромережам.

Сьогодні ввечері негода наробила лиха у Зарічненському, Дубровицькому, Рокитнівському і частково Костопільському районах.

Буквально за 10 хвилин, буревій  повиривав з землі дерева та пообривав повітряні лінії електромережі.

Нині фахівці «Рівнеобленерго» відновлюють електропостачання. Ситуацію називають контрольованою і намагаються якомога швидше відновити електропостачання у кількох десятках сіл.

Наслідки стихії вражають - 14 знеструмлених повітряних ліній 10 кВ, 4 лінії 35 кВ - без електропостачання залишились 35 населених пунктів, а також три - частково. Сильний вітер поламав дерева, чим спричинив численні обриви електромереж, - повідомляють у «Рівнеобленерго».

Також енергетики запевнили, що забезпечені усіма необхідними матеріалами. Водночас, вони залучатимуть додаткові аварійні бригади і спецтехніку, аби відновити електропостачання у найбільш стислі терміни.

Жителів Рівненщини просять з розумінням поставитися до надзвичайної ситуації та масштабів робіт, які виконуватимуть фахівці обленерго й пригадати основні правила безпеки у таких ситуаціях:

якщо Ви виявили обірваний електропровід, у жодному випадку не наближайтеся і не торкайтеся до нього – це смертельно небезпечно! Радіус враження електрострумом від обірваного проводу, який лежить на землі, може сягати 8-12 метрів. Також небезпечно наближатися до дерев, будівель й автомобілів, яких торкається обірваний провід.

Фото зарічненської газети "Полісся".

При виявленні обірваних електропроводів варто негайно звернутися до колцентру Рівнеобленерго:

(0362) 69-42-98,                  (050) 490-44-11,

(067) 620-44-11,                  (093) 320-44-11.

Ми також запитали рятувальників, чи залучали їх до ліквідації наслідків негоди. Речник ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник повідомив, що про наслідки надзвичайники знають. Негода сталася у Дубровицькому та Зарічненському районах, однак ліквідовуватимуть сліди стихійного лиха органи місцевого самоврядування.

Фото зарічненської газети "Полісся".

Ось як про це написало місцеве видання - зарічненська газета "Полісся":

ПІЩАНА БУРЯ
Жителі Зарічного такого ще в своєму житті не бачили, як на селище, з хмарою, насунула піщана буря: «От вам і вирізані ліси!» Наслідки від піщаної бурі, що супроводжувалась сильним вітром, без дощу, – на фото.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень