Зірвані дахи та повалені десятки дерев: північними районами Рівненщини пронісся буревій (ФОТО)

І знеструмив 35 населених пунктів

Почнемо зі змістовної інформанції "Рівнеобленерго". Буревій завдав чималою шкоди електромережам.

Сьогодні ввечері негода наробила лиха у Зарічненському, Дубровицькому, Рокитнівському і частково Костопільському районах.

Буквально за 10 хвилин, буревій  повиривав з землі дерева та пообривав повітряні лінії електромережі.

Нині фахівці «Рівнеобленерго» відновлюють електропостачання. Ситуацію називають контрольованою і намагаються якомога швидше відновити електропостачання у кількох десятках сіл.

Наслідки стихії вражають - 14 знеструмлених повітряних ліній 10 кВ, 4 лінії 35 кВ - без електропостачання залишились 35 населених пунктів, а також три - частково. Сильний вітер поламав дерева, чим спричинив численні обриви електромереж, - повідомляють у «Рівнеобленерго».

Також енергетики запевнили, що забезпечені усіма необхідними матеріалами. Водночас, вони залучатимуть додаткові аварійні бригади і спецтехніку, аби відновити електропостачання у найбільш стислі терміни.

Жителів Рівненщини просять з розумінням поставитися до надзвичайної ситуації та масштабів робіт, які виконуватимуть фахівці обленерго й пригадати основні правила безпеки у таких ситуаціях:

якщо Ви виявили обірваний електропровід, у жодному випадку не наближайтеся і не торкайтеся до нього – це смертельно небезпечно! Радіус враження електрострумом від обірваного проводу, який лежить на землі, може сягати 8-12 метрів. Також небезпечно наближатися до дерев, будівель й автомобілів, яких торкається обірваний провід.

Фото зарічненської газети "Полісся".

При виявленні обірваних електропроводів варто негайно звернутися до колцентру Рівнеобленерго:

(0362) 69-42-98,                  (050) 490-44-11,

(067) 620-44-11,                  (093) 320-44-11.

Ми також запитали рятувальників, чи залучали їх до ліквідації наслідків негоди. Речник ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник повідомив, що про наслідки надзвичайники знають. Негода сталася у Дубровицькому та Зарічненському районах, однак ліквідовуватимуть сліди стихійного лиха органи місцевого самоврядування.

Фото зарічненської газети "Полісся".

Ось як про це написало місцеве видання - зарічненська газета "Полісся":

ПІЩАНА БУРЯ
Жителі Зарічного такого ще в своєму житті не бачили, як на селище, з хмарою, насунула піщана буря: «От вам і вирізані ліси!» Наслідки від піщаної бурі, що супроводжувалась сильним вітром, без дощу, – на фото.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень