Мешканці села на Рівненщині поскаржилися на електриків

Мовляв, ті кажуть неправду

Ми писали про те, що мешканці села Великий Житин Рівненського району День Конституції зустріли без світла і води. Причому, без цих зручностей вони залишалися і наступного дня, 29 червня, зранку. Тоді у "Рівнеобленерго" пояснили, що через сильний вітер стався обрив ліній електропередач, тому й припинилося електропостачання. І повідомили, що бригада електриків виїхала на місце аварії.   

Але мешканка Великого Житина Наталія Богак повідомила Радіо Трек, що інформація з "Рівнеобленерго" про те, що електрики виїхали до них, не відповідає дійсності: 

Сусіди склалися коштами та власними силами розчистили территорію, де вважали, що є порив, оплатили послуги людині, яка розуміється на відновленні такого плану поривів.

 

Бригада електромереж приїхала аж після обіду, коли вже ми відновили електропостачання. До того ж, вони приїхали навіть без пили, за допомогою якої їм було необхідно розчистити місце пориву. Виходить, чекати б довелося невідомо скільки знову.

 

Староста села знала про обрив, та те, що наші вулиці без світла так і залишились ще з 28 числа.

Речник "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова прокоментувала це так:

28 червня на території України діяло штормове попередження – сильні пориви вітру цього дня спричинили численні обриви повітряних ліній електропередач. Внаслідок цього частково було знеструмлено села Оржів, Колоденка, Грабів, Глинки, Клевань, Зоря, В. Житин. Над відновленням електропостачання наші бригади працювали до 22 години 29 червня.

 

Лише по Житину до нас надійшла інформація про чотири пошкодження електромереж. Якщо мова йде про обрив лінії в районі пилорами – інформація від старости села надійшла до Рівнеобленерго близько 11.00 29 червня. Бригада електриків виїхала на місце одразу після ліквідації аварійного пошкодження в іншому населеному пункті. На місці з’ясувалося, що електропостачання у Великому Житині вже відновлене.

Щодо відсутності обладнання для обрізання гілок, то за словами Алли Ліхачової, всі їхні бригади оснащені необхідним приладдям. Хоча розчищення від гілля ліній електропередач не є прямим обов’язком енергетиків, тим більше, під час ліквідації аварійних ситуацій.

Також Алла Ліхачова додала, що 

у більшості випадків до знеструмлень у мережах призвели саме нерозчищені охоронні зони повітряних ліній, за впорядкування і утримання яких відповідають власники територій.

 

Але оскільки вони цього не роблять, лише торік працівники "Рівнеобленерго" розчистили 1554 км повітряних ліній 0,4 кВ та 391 км лінй 10 кВ.

Тож, щоб подібного, як у Великому Житині, не повторилося, у "Рівнеобленерго" закликали

подбати про належне утримання дерев, щоб необрізані гілки під час негоди не ставали причиною знеструмлень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень