Як Рівнерада вплинула на зниження вартості електропостачання в Україні

Для непобутових споживачів

Міська рада Рівного доклала зусиль для зниження тарифу на електроенергію. Так, з першого вересня згідно з постановою Кабміну вартість на передачу електроенергії знизилася на 10-11% для непобутових споживачів.

Цьому передували чисельні звернення від місцевих органів влади та підприємств з проханнями знизити тарифи, які різко підскочили після першого липня. Своє звернення до Кабміну надіслала й Рівненська міськрада.

Для цього у серпні міський депутат Богдан Гапяк ініціював позачергову сесію міської ради. Нині ж політик каже, результатом задоволений, говорить Богдан Гапяк:

Начебто, що там та міська рада. Але як кажуть - вода камінь точить, крапля до краплі і назбирується. Я думаю, що і завдяки рівненській сесії, рівненським депутатам НКРЕКП знизила вартість електроенергії на 10%. Ще є обіцянка знизити у жовтні вартість ще на 10%. Тоді принаймні опустимося до початкового рівня на 20%.

 

Адже після запуску так званого ринку електроенергії вартість виросла 20%. Але ж якщо ринок, то має бути конкуренція і ціни навпаки мають знижуватися. Я вже говорив, що в нас вартість електроенергії була вища на 20%, ніж у Європі.

Богдан Гапяк

Нагадаємо, що з першого липня в Україні запровадили ринок електроенергії. Промисловці отримали змогу обирати компанію-постачальника енергоресурсів, що, своєю чергою, призвело до підвищення тарифів.

Підвищення тарифу, своєю чергою, спричинило величезні збитки у підприємств, комунальних установ тощо. Зокрема відома заява водоканалів про погодинне постачання води через нестачу коштів.

Сам власник Фабрики нетканих матеріалів Богдан Гапяк пояснював, що за липень його підприємство отримало на 400 тисяч гривень більші рахунки за електроенергію. Через зростання тарифів могли зупинитися місцеві текстильні підприємства та навіть електротранспорт, пояснював депутат.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень