Які продукти на сніданок допоможуть впоратися зі стресом


Експерти розповіли, які продукти потрібно їсти на сніданок людям з тривогою, щоб підготуватися до спокійного дня.

Впоратися з такими наслідками можна за допомогою якісного сну, фізичних вправ та правильних продуктів. 

Дослідження показали, що певні поживні речовини та харчові звички можуть позитивно впливати на симптоми тривоги, пише "УП" посилаючись на Huffpost.


Авокадо 

Авокадо містить не лише корисні жир і клітковину, але й поживні мікроелементи, такі як вітамін B6 та магній. Останній допомагає регулювати реакцію організму на стрес. 

Дієтолог Мая Феллер рекомендує розім'яти скибочки авокадо на хлібі з додаванням кмину, чорного перцю і солі. 

Якщо є більше часу, можна наповнити половину авокадо яйцем та випікати, поки білки не стануть твердими.

Яйця 

Жовтки містять такі мінерали, як холін і цинк, які знижують рівень занепокоєння. Через дефіцит цинку навпаки може виникати депресивна і тривожна поведінка.

Два яйця містять 12 грамів білка, який допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. 

Ключовим моментом є запобігання стрибків і падіння рівня цукру в крові, оскільки це змушує організм виробляти гормони, такі як адреналін і кортизол, що може погіршити симптоми тривоги.


Йогурт 

Існує зв'язок між кишківником і мозком, який продовжують вивчати. Вважається, що вживання продуктів, що сприяють розвитку корисних бактерій,  підтримують здоров'я кишечника і мозку, – зазначає дієтологиня. 

Наприклад, більшість рецепторів серотоніну розташовані в слизовій оболонці кишечника. 

Дефіцит серотоніну може призвести до занепокоєння, депресії або інших порушень психічного здоров'я.


Лосось

Жирна риба, така як лосось, містить жирні кислоти омега-3. Вони  зменшують симптоми тривоги і викиди гормонів стресу, таких як кортизол і адреналін.

Лосось має протизапальну дію і також є хорошим джерелом білка. Поєднуйте з яйцями, щоб отримати здорову, ситну і багату поживними речовинами їжу, – зауважила терапевт Саманта Елкріф.


Вівсянка

Вівсянка містить багато поживних мікроелементів таких як кальцій, залізо, магній, калій і B6.


Ягоди 

Чорниця, малина і полуниця багаті вітаміном С, антиоксидантом, який може допомогти знизити рівень занепокоєння і поліпшити настрій.

Один із способів підвищити рівень вітаміну С і отримати їжу, багату на поживні речовини: збити смузі з ягодами, листовою зеленню (яка містить магній), горіховим маслом (для білка) і гарбузовим насінням (для цинку), рекомендує Елкріф.

Смузі багатий клітковиною і білком, які допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові, а всі інгредієнти мають протизапальну дію.

Ви також можете додати несолодкий йогурт або кефір, щоб отримати додаткові переваги ферментованих продуктів, – зауважила експертка.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень