Коричневий цукор: чи корисний він для організму
І що надає йому саме такого кольору
Коричневий цукор отримують із соку цукрової тростини.
Головна його відмінність від звичного білого цукру - наявність у цьому продукті меляси.
Вона являє собою сиропоподібну рідину коричневого кольору, яка не кристалізується і видаляється з кінцевого продукту лише після рафінування сировини.
Цей продукт має кілька різновидів, які залежать від місця зростання і вмісту меляси.
Види коричневого цукру:
- демерара - великі кристали коричневого кольору;
- світлий мусковадо - вологий цукор з делікатним запахом;
- темний мусковадо має темно-коричневий колір і запах меляси;
- кассонад - дрібнокристалічний цукор;
- турбінадо - частково рафінований продукт;
- чорний Барбадоський цукор тонкий, вологий і має липку консистенцію.
Відмінності коричневого цукру
Калорійність цього продукту не відрізняється від звичайного білого бурякового цукру. Однак до його складу входять цінні речовини – патока і меляса.
Також у тростинних ласощах містяться кальцій, магній, фосфор, цинк та амінокислота.
Тростинний цукор регулює обмін речовин, зміцнює тканини кісток і суглобів, стабілізує роботу нервової системи і покращує роботу шлунка.
У невеликих дозах продукт вживають навіть спортсмени - для регуляції метаболізму і недопущення зайвого збільшення ваги.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ