Гречка подорожчала на 50%: на Рівненщині контролюватимуть ціни на продукти

Щоб не було завищених

У магазинах Рівненщини значно зросли ціни на деякі харчі.

Так, ще на початку березня в окремих магазинах зафіксували підвищення цін на гречку, яка здорожчала наполовину, і навіть на деякі овочі.

У зв'язку  з цим  днями Рівненська ОДА разом із місцевими управліннями Держпродспоживслужби та статистики почали фіксувати ціни на соціальні товари у магазинах області.

Нині ціни перевіряють у  мережах супермаркетів «Арсен», «Фреш», «Фоззі», «АТБ», «Торба», «Новус», «Еко», «Фуршет», «Сім сім», «Велмарт», «Саммаркет», «Метро», «Сім 23», «Сільпо», ТзОВ «Овіс», а також у мережі магазинів облспоживспілки.

 

Слідкуватимуть за цінами на хліб, макарони, борошно, крупи, м'ясо, ковбаси, молоко, сири, сметану, яйця, масло, олія, цукор, капуста, цибуля, буряк, моркву, картоплю та сіль.  Окрім харчових продуктів, перевірятимуть і ціни на ліки (антибіотики, жарознижувальні та знеболювальні), а також нафтопродукти.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк розповів, що нині Антимонопольний комітет порушив низку справ щодо підвищення цін окремими торговими мережами. Це вже позитивно вплинуло на ситуацію на ринку продовольчих товарів.

Ми проводимо моніторинг також і наявності товарів в магазинах. У разі завищення цін, ми інформуватимемо про ці факти Антимонопольний комітет, який приймає рішення про накладання штрафів на спекулянтів, – зауважив  Костянтин Мокляк.

До слова, раніше президент Володимир Зеленський закликав підприємців не підвищувати ціни на продукти й товари першої необхідності в регіонах.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень