6 українських зірок, які після 2014 року їздили на росію заробляти рублі

Щоправда, після початку повномасштабного вторгнення більшість з них чітко визначились зі своєю політичною позицією

Багато українських артистів свого часу їздили заробляти рублі в росію, намагаючись побудувати там кар’єру. Однак у 2014 році, коли рф анексувала Крим та почала війну на Донбасі, хтось відмовився від гастролей в країні-загарбниці, а деякі продовжили розважати їхню публіку.

Щоправда, після початку повномасштабного вторгнення більшість з них чітко визначились зі своєю політичною позицією і покаялися у своєму минулому.

Потап і Настя Каменських

Зіркове подружжя Потап і Настя Каменських, яке у минулому виступало у дуеті, після початку російсько-української війни не відмовилися від концертів у рф, але вважали за краще приховувати це.

Так, у 2014 році на церемонії вручення премії RU.TV у Москві Потап зняв штани й висловив подяку країні-агресорці за прийом українських артистів.

Цей інцидент майже підірвав репутацію дуету. Пізніше на пресконференції артисти заявили, що їхній вчинок неправильно зрозуміли, і вони шкодують про це. Виконавці також підкреслили, що завжди підтримували єдину Україну.

До слова, у 2017-му дует «Потап і Настя» припинив існування. Кожен зі співаків розпочав сольну кар’єру, і після цього, запевняла Каменських в одному зі своїх інтерв’ю, вона не їздила виступати у рф.

Що стосується її чоловіка, то він, на відміну від коханої, про свої заробітки в росії не дає жодних коментарів.

«Время и Стекло»

Гурт «Время и Стекло» розпався ще в березні 2020 року, однак за його «грішки» артистам доводиться виправдовуватися досі.

Якщо Надя Дорофєєва не коментує концерти в росії після окупації Криму, то Позитив пояснив, навіщо й до кого туди їздив.

Так, з його слів, після 2014 року вони з артисткою виступали в рф. Однак зауважив, що великих концертів там вони не давали - їздили на корпоративи до українців і співали в клубах.

Віра Брежнєва

До повномасштабного вторгнення рф Брежнєва жила та працювала у рф.

Однак після 14 лютого 2022 року Віра виступила проти війни й заявила, що росія напала на Україну.

Тоді її ексменеджерка, яка займалася піаром артистки в росії, заявила, що Віра назавжди покинула країну-загарбницю і розірвала там всі контакти.

Лобода

Протягом тривалого часу Світлана Лобода також жила і працювала в росії, де сплачувала податки, за які тепер рф вбиває українців.

Після початку великої війни співачка виїхала звідти. Лише на п'ятий день вона записала відео, де зі сльозами на очах розповіла про рідних в Україні, які сидіть в бомбосховищах і назвала українців «маленькими людьми», які не впливають на хід війни.

Quest Pistols

Це зараз колишні учасники відомого гурту Quest Pistols активно дають концерти на підтримку України, збирають гроші для ЗСУ та перекладають свої хіти українською мовою.

 Раніше ж провокаційний колектив, який утворився колись на проєкті «Шанс», з рф не вилазив.

Іван Дорн

Пояснюючи свої концерти в росії після 2014 року, артист Іван Дорн говорив, що ніс важливий меседж своїй аудиторії.

— У 2013-14 роках, як особистість, я збагнув, що мені треба нести відповідальність певну перед своєю аудиторією.

 

Бути свідомим артистом. Бути чесним. Бути прозорим. Тому адекватних серед моєї аудиторії - це більшість, - говорив Іван.

Після 24 лютого 2022 року співак потрапив до списку 50 українських діячів культури, яким заборонений в'їзд до росії. Хоча їхати туди він і сам не збирався.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень