Вибір звузився до двох країн: Західна Європа та США закривають свої двері для українських заробітчан

Для легального працевлаштування відкриті тільки Польща і Чехія

У цьому запевняють експерти з працевлаштування.

Зокрема, генеральний директор рекрутингової компанії «Перша Віза» Руслана Бровчук, посилаючись на дані Міжнародної організації праці, розповіла в інтерв’ю УНІАН, що

2020 року епідемія завдала значного удару світовій економіці, знищивши еквівалент 225 мільйонів робочих місць із зайнятістю на повний день.

 

Найбільше криза вдарила по молоді. Так, втрата зайнятості серед молоді (15-24 роки) склала 8,7% у порівнянні з 3,7% серед дорослих.

Тому внаслідок зростання внутрішнього безробіття Європа посилила контроль на кордонах, що призвело до збільшення кількості депортацій українців, які працюють нелегально.

Бровчук зазначила, що українцям зараз нелегко влаштуватися на офіційну роботу в США, оскільки там діють програми, спрямовані на зниження припливу низькокваліфікованих осіб з-за кордону.

Такі країни, як Німеччина, Бельгія, Нідерланди, є більш бажаними для наших співвітчизників, але отримати офіційну роботу там теж надзвичайно складно.

 

Для офіційного працевлаштування відкриті тільки Польща і Чехія.


Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойников також застерігає, що країни Західної Європи та США фактично закриті зараз для трудових мігрантів і потрапити туди на роботу можна тільки нелегально. А пропоноване шахраями нелегальне працевлаштування несе в собі серйозні ризики.
 

Я нікому не раджу навіть пробувати працевлаштовуватися на нелегальну роботу, тому що ризики набагато більші, ніж очікуваний дохід.

 

Нелегальне працевлаштування, яке пропонують звичайні шахраї, може призвести до дуже небезпечних наслідків. Це втрата грошей, які беруть шахраї за пошук такої роботи, втрата грошей, які може не заплатити роботодавець, оскільки нема чого платити за нелегала.

Також існує ризик втрати здоров'я або навіть життя, тому що немає потреби піклуватися про безпеку іноземця-нелегала.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень