Стало відомо про долю понад 2,5 тонни бурштину, що торік в серпні вилучили працівники міліції

Понад дві з половиною тонни бурштину, що торік в серпні під час затримання вилучили працівники тоді ще міліції, конфісковані в дохід держави, а підозрювані понесли кримінальну відповідальність.

Про це повідомив заступник прокурора області Андрій Боровик.

Також у прокуратурі зазначають, що санкція статті надто м’яка, адже суд зобов’язав зловмисників виплатити штраф, а особам, які притягувалися до відповідальності, загрожує лише арешт до 6 місяців.

Поки відповідальність не буде жорсткішою, реальних результатів у боротьбі з незаконним видобутком бурштину годі й чекати, вважають у прокуратурі. Тому правоохоронці зверталися з проханням внести зміни в кримінальний кодекс, втім, поки це питання не врегульоване, говорить Андрій Боровик:

 

- Санкція статті нікчемна і не забезпечує реальної відповідальності осіб, які здійснюють цей незаконний промисел. Декілька разів подавали і ми, і колеги з Генпрокуратури відповідні прохання, листи щодо внесення змін до санкції статі 240 з метою збільшення санкцій, відповідальності. 

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня в кафе «Три карасі» в Бармаках під час спецоперації було вилучено рекордну цього року партію – 104 кілограми сонячного каміння. Окремі зразки вилученого сягають вагою двох кілограмів. Вартість вилученої партії становить близько 300 тисяч доларів

Затримання відбувалося під час продажу каміння керівником одного з підприємств особі з іншої області. Також правоохоронці вилучили бухгалтерію, де була визначена ціна партії, розповідає начальник управління СБУ в Рівненській області  Василь Бедрій.

Тож, очевидно, що пробема з незаконним промислом та видобутком бурштину вирішиться лише після змін в законодавстві, які нардепи не надто поспішають приймати, адже багато хто пов’язує ситуацію з бурштином саме з верхівкою влади в країні.

Варто додати, що після затримання майже 3 тонни бурштину державне підприємство «Укрбурштин» заявило, що каміння належить компанії, яка, до речі, на той час перебувала у стадії банкрутства через 7-мільйонний борг. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень