Унікальну 104-кілограмову партію бурштину продадуть з аукціону

Кошти, виручені з продажу, надійдуть у держбюджет. Втім, це вже після рішення суду

Унікальну партію бурштину, окремі зразки якої вагою до 2 кілограм, що напередодні ввечері вилучили працівники прокуратури спільно з СБУ, продадуть з аукціону. Принаймні, на це сподіваються правоохоронці. Кошти з продажу бурштину підуть в державний бюджет.

Нагадаємо, вчора у кафе «Три карасі» в Бармаках під час спецоперації було вилучено рекордну цього року партію – 104 кілограми сонячного каміння. Товар був і в мішках і у валізах, - це підтверджує оперативне відео. 

Затримання відбувалося під час продажу керівником одного з підприємств особі з іншої області. Також правоохоронці вилучили бухгалтерію, де була визначена ціна партії, говорить начальник управління СБУ в Рівненській області  Василь Бедрій:

 

 

- Унікальність її в тому, що окремі зразки, які ми вилучили досягають вагою до кілограма-двох. Особи, які спробували реалізувати цю партію бурштину, були затримані в процесі обговорення ціни. Під час затримання була виявлена бухгалтерія, де була визначена ціна цього товару – близько 300 тисяч доларів.   

 

Вилучений бурштин передали на експертизу. Для запобігання ситуації, що складалася раніше, коли з міськвідділу поліції зникали речові докази, цей бурштин зберігатиметься під наглядом Служби безпеки, говорить заступник прокурора області Андрій Боровик:

 

 

- Вказаний бурштин весь опечатаний, повність пере фотографований і вже на сьогодні він відправлений на експертизу, знаходиться в сейфах в експортній установі. Процесуальним прокурором вказані здобуті незаконним шляхом речі були передані на відповідальне зберігання працівникам Служби безпеки, які здійснювали оперативний супровід та затримання. В подальшому, після того, як будуть призначені всі експертизи допитані всі особи, це провадження буде передано під контролем процесуальних прокурорів до органів Національно поліції.  

 

До такого масштабної партії правоохоронців привело вилучення цього тижня 11 кілограмів бурштину, який, за словами правоохоронців, був з цієї ж партії.

Крім цього, за 4 години після затримання 100-кілограмової партії, ще одне вилучення відбулося в кафе при в’їзді в Костопіль. Там вилучили понад 10 кілограм «сонячного каміння».  

Загалом за 4 місяці цього року правоохоронці вилучили понад 300 кілограмів бурштину. За результатами затримання порушена кримінальна справа, втім зловмисникам за санкцією статті загрожує або штраф, або ж позбавлення волі максимум до 3 років.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень