Валюта, прикраси, зброя, автомобіль та 1,5 тонни бурштину – результати обшуків «кришувальників» видобутку бурштину (+8 ФОТО)

Докази є щодо 32 осіб, - Нацполіція

Правоохоронці на Рівненщині відпрацювали весь «ланцюжок» нелегального видобутку бурштину – від розподілу території між нелегальними копачами і до щотижневого збору з них грошей, - повідомив перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян. Він також додав, що повна доказова база щодо протиправної діяльності зібрана стосовно заступника обласного прокурора, працівників СБУ, Національної поліції, а також представників кримінального світу:

- У нас є доказова база на 32 особи. Основні організатори і лідери – їх п’ять.

Фігурантам «бурштинової» справи інкримінують кримінальні правопорушення, передбачені кількома статтями Кримінального кодексу. За цими матеріалами були надані санкції на проведення 123 обшуків за місцем їх роботи і проживання, а також у їхніх родичів.

Під час обшуків вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро і 94,5 тисячі гривень.

Також слідчими вилучено чорнову бухгалтерію, схему розподілу коштів, офісну техніку.

Крім того, правоохоронці вилучили різноманітні прикраси, переважно із золота, колекцію коштовних годинників, а також автомобіль, що належить одному із затриманих.

Вилучено і кілька одиниць зброї з набоями до неї, зокрема – кілька автоматів Калашникова, пістолет Макарова, мисливська рушниця.

Усього під час обшуків у фігурантів справи, а також приміщенні установи, з якою було укладено договір про відповідальне зберігання вилученого бурштину, правоохоронцями вилучено понад 1,5 тонни каміння різних фракцій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень