У старших класах шкіл Рівненщини має лишатися не менше, ніж 300 учнів на заклад

Профільні ліцеї запрацюють уже за 5 років

Згідно з концепцією НУШ, до 2023 року має бути прийнятий новий стандарт профільної школи, до 2025-го - сформована мережа закладів ІІІ ступеня, а до 2027-ого – повноцінний запуск профільної школи. Фактично всі старання з підвищення якості освіти у школах, де учні навчатимуться у 10, 11 і 12 класах, орієнтовані на тих, хто вийде на ринок праці у 2030-2035 роках.


На Рівненщині теж почали підготовку до таких змін і планують запустити роботу так званих профільних ліцеїв у 2024 році. Це так звана старша школа для дітей 10,11 й 12 класів.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, реформа дозволить старшокласникам глибше вивчати предмети, до яких вони мають найбільший хист та з яких складатимуть ЗНО.


В таких школах має навчатись не менше, ніж 300 учнів − по 100 учнів на паралелі. Передбачається, що вступ до профільних ліцеїв буде відбуватись за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, що також підвищить рівень освіти таких шкіл», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Отже, незабаром кількість шкіл на Рівненщині зміниться – одні залишаться тільки початковими, інші початковими й середніми, деякі зможуть надавати освіту як профільний ліцей або й зовсім виокремляться заклади, які функціонуватимуть виключно як ліцеї. На Рівненщині до цього процесу вже почали готуватися.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень