У Рівному досі не можуть закупити підручники. Як на це відреагувала міністр освіти?

Причина неможливості забезпечити школярів підручниками – те, що видавництва тепер пропонують їх за комерційною ціною, хоча під час тендерів пропонували за спеціальною - нижчою ціною

Цю проблему на зустрічі з міністром освіти Лілією Гриневич у Рівному озвучив начальник міського  управління освіти Василь Харковець:

Ми виділили 800 тисяч гривень з міського бюджету на закупівлю підручників для 7 класів. Для 4 класів - до 90% підручників ми завезли. Але з 19 видавництв, з якими маємо заключити договір, і яким пропозиції надіслали, повернулося тільки 12. Решта пропонують підручники за комерційною ціною. То поясніть, чи можемо закупити їх за комерційною? Бо вона в рази відрізняється від тієї ціни, яка була у 2014 році. 

Василь Харковець питає про підручники

Лілія Гриневич на це зауважила, що такий колапс з підручниками у Рівному свідчить про те, що угоди місцевої влади з видавництвами не були укладені до весни. Бо, пояснила міністр, з весни вони всі вже займалися друком підручників для 8 класів. І тому вийшло, що підручники для семикласників друкували на залишок, і тому їх так доводиться  виривати у видавництв. Але те, що вони пропонують підручники тепер за комерційною ціною, міністра схвилювало.

Не може бути так, щоб 12 видавництв брали по тій ціні, по якій оголошено тендер. І раптом інші – по комерційній ціні. Я вважаю, що ви повинні попередити ці видавництва про те, що вони не виконують своїх зобов’язань, дати нам також про це інформацію. І ми будемо також з ними говорити з приводу можливості їх брати участь у тендерах на наступний рік, якщо вони не виконують свої зобов’язання. 

 

Лілія Гриневич

Лілія Гриневич пообіцяла дати доручення інституту модернізації змісту освіти щодо вивчення ситуації з цими видавництвами і попросила Василя Харковця надати інформацію про те, які саме підручники за якою ціною пропонують, і які видавництва не хочуть їх друкувати відповідно до умов тендерів.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень