У МОЗу – «сім п’ятниць на тиждень»: з експрес-тестами на коронавірус знову передумали (ФОТО)

Не можуть визначитися, хто ж їх має робити

Що коїться у МОЗі?..

Лише вчора у Міністерстві заявляли, що саме працівники екстренки проводитимуть два тести: на грип і коронавірус.

Тобто, коли бригада прибуває на виклик до людини з підозрою на COVID-19, її одразу мають перевірити за допомогою цих двох тестів.

Перше повідомлення МОЗу. Скрін Радіо Трек

Дещо пізніше це повідомлення на офіційній сторінці МОЗу у фейсбук відредагували (ніяк не акцентуючи на цьому уваги) і текст, звісно ж, змінився.

У виправленому варіанті вже йшлося про те, що тести на коронавірус робитимуть аж ніяк не медики «швидкої»:

... експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров’я...

Друге (тишком-нишком редаговане) повідомлення МОЗу. Скрін Радіо Трек

Додамо, що текст відредагували уже після того, як офіційну інформацію уповноваженого Міністерства поширили чимало ЗМІ усіх рівнів і прочитали тисячі людей. Відповідно, редагуючи згодом цю інформацію на своїй сторінці, відомство мало б на цьому наголосити і пояснити, чому так сталося.

Пройшло всього 15 годин і сьогодні вранці на сторінці МОЗу з'явилося нове повідомлення наступного змісту:

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я.

 

Якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ БУДУТЬ проводити тест на COVID-19.

Третє і поки останнє повідомлення МОЗу. Інформація трохи відрізняється навіть від попереднього за рахунком. Скрін Радіо Трек

Нагадаємо, минулої ночі в Україну доставили два види тестів для виявлення коронавірусу: для ПЛР (кількість яких не повідомляється – ред.) і 250 тисяч тестів для експрес-діагностики.

Також додамо, що вчора МОЗ заявляв про «одужання» 8 заражених COVID-19 українців. Про цей фейл можете прочитати тут: Недоперемога: 8 «вилікуваних» від коронавірусу... ним не хворіли

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень