Медики «швидкої» відразу перевірятимуть хворих на грип і коронавірус (ОНОВЛЕНО)

Якщо у людини підозрюють коронавірус

Сьогодні, 23 березня, в Україну літаком прибуває партія тестів для визначення коронавірусної хвороби. Про це повідомляє МОЗ.

Доставити мають обидва види тестів: тести для ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція, золотий стандарт діагностики) і тести експрес-діагностики (так звані «швидкі тести»).

У МОЗі наголошують, що останні використовуватимуться лікарями для «санітарного сортування».

Це значить, що медики «швидкої», які прибудуть на виклик до хворого з підозрою на коронавірус, мають зробити відразу два тести: один - на грип, другий - експрес-тест на коронавірус.

 

Це потрібно, аби вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо ж експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають взяти додатковий зразок для його підтвердження у лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. І лише після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи.

Медики повинні робити відразу два тести: один - на грип, інший - експрес-тест на COVID-19

У тому випадку, коли негативні результати обох тестів – і на грип, і експрес-тест на коронавірус – в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно має дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

В Мінохорони здоров’я додають, що лабораторії у регіонах щодня проводять тести ПЛР.

Додатково до них цього тижня в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЛР-діагностики. Це розширить кількість точок у країні для діагностики захворювань на коронавірус.

Основні симптоми різних інфекційних хвороб. Однак, якщо ви запідозрили у себе інфікування коронавірусом, краще не гугліть симптоми, а зателефонуйте до свого сімейного лікаря

Нагадаємо, напередодні на Рівненщині призначили головного санітарного лікаря області. Відтепер саме він відповідатиме за запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію й ліквідацію їх спалахів та епідемій на території краю.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень