Пожежа в Одесі у таборі, де загинули діти: чи може таке повторитися на Рівненщині

Це з'ясовували журналісти Радіо Трек

Пожежа у муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі «Вікторія» в Одесі, у якій загинуло троє дітей, сталася в ніч на 16 вересня.

Як встановила перевірка Держслужби надзвичайних ситуацій,

у таборі не працювала протипожежна сигналізація, дерев’яний брус, з якого були зроблені будиночки, не був оброблений спеціальною протипожежною сумішшю.

Чи не може така трагедія повторитися у дитячих закладах Рівненщини?

Це питання ми задали заступнику голови Рівненської облдержадміністрації Свілані Богатирчук-Кривко, яка запевнила, що хоч такі заклади постійно перевіряють на предмет пожежної безпеки, але зараз проведуть додаткову перевірку.

Причому, оскільки оздоровчий сезон в оласті завершився, акцентуватимуть увагу на безпеці у школах та дитсадках.

Говорить Світлана Богатирчук-Кривко:

Перевірку оздоровчих таборів ми проводили влітку двічі. І давали приписи. І теж за цим стежимо. І зараз ще проведемо додаткову перевірку.

 

Але зараз будемо більше уваги приділяти загальноосвітнім закладам і дошкільним. По-перше, кожен заклад проходив огляд готовності до нового навчального року. І в кожному закладі є підписаний акт готовності. І у складі комісії, які перевіряли кожен заклад на готовність до нового навчального року, обов’язково був присутній представник пожежної безпеки.  

Світлана Богатирчук-Кривко також закликала батьків, якщо у них є сумніви у належній пожежній безпеці школи чи дитсадка, звертатися в облдержадміністрацію за телефоном (0362) 69-52-31 чи в обласне управління освіти та науки за телефоном (0362)  26-49-96.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень