«Сексуальне виховання» у 2 класі схвилювало батьків Рівного

Зокрема, вони акцентували увагу на тому, що написано у шкільному підручнику з цього предмета

Хоча це був підручник не з рівненських шкіл (бо у них нема такого предемета), а інформацію про такий для 2 класу і російською мовою знайшли в Інтернеті, активне обговорення теми розгорілося у соцмережі Фейсбук. Розпочала його рівнянка Катерина Охота, яка написала: 

13 вересня о 19:13 Це маразм в другому класі.

Але їй заперечили інші батьки, які вважали потрібним таке виховання змалку:

Olha Lyashchuk Катерина Охота вы не поверите....в моем дворе играет компания как раз второкласника, и двух 4-класников. Поскольку мои маленькие, то я гуляю с ними и часто слышу о чем говрит эта компания. Они все знают детально, но используют очень перченый лексикон. При чем эти дети не маргиналов, ходят в престижную школу и т.д. Моему 5 в принципе - кроме собственно процесса и яйцеклетки он уже все знает, что тут приводят. А ещё стоит не забывать фактор безопасности. Ребенок, который бывает где то без родителей, уже должен знать, что можно другим детям и взрослым. Например, что трогать его можно только врачу и маме с папой. А дальше посыпятся вопросы.

Nataliya Nikolaieva Катерина Охота піде до школи - дізнається про все. Я вже пересвідчилась.

Nadya Zakharuk Не знаю на рахунок другого, но в 4 вони вже все добре знають

Anna Gotlib А чому маразм? Я за сексуальне виховання, за те, щоб діти знали, що таке секс, про його наслідки,що це не тільки приємно, але й має наслідки у вигляді небажаної вагітності, венеричних хвороб тощо. Про методи контрацепції. ЦЕ те що треба для життя.Ми живемо у інформаційному суспільстві. Не розкажуть батьки, школа, у тому форматі, що відповідає віку, розкажуть однолітки, вулиця, інтернет, телевізор.

Marina Svist Катерина Охота  Була нeодноразово свідком коли діти вжe з 5 років розповідають один одному чим займаються тато і мама вночі. Особливо якщо вони думають що іх ніхто нe чує. Виховання грає роль, алe якщо такe обговорeння в дитсадку? Чи на спільному майданчику?
Робити вигляд що нeхай в 16 років я дитині всe розповім, на мою думку, нe варіант.

Svitlana Zasiekina Катерина Охота мені мій рідний і двоюрідний брати ще до 6-7 років розказували про ЦЕ! І я не вважаю, що в мене погана сім'я чи погане виховання! Це табу повинно зникати! Діти мають знати! Інакше їм не просто розкажуть, а можуть ще й показати, а дівчинці можуть показати так, що в неї буде травма на все життя! І якщо батьки з дитиною про це не говорять, то і батьки про це знати не будуть! І що ж батькам так легше, бо думають, що проблем нема, бо їм незручно про ЦЕ говорити! А дитина, що вона відчуває?

Ирина Гром Ох, Катю, я працюючи в школі, бачу і чую багато чого. Коли діти в 7-8 років матюкаються, як дядьки, щипають дівчат за попи, та, навіть, деякі дівчата хлопців щипають за різні місця. Діти різні і виховання у них різне - спору нема. Але в будь-якому класі є діти, які вже знають про все і можуть не тільки розказати, а ще й показати і краще нехай твоя дитина буде готовою до цього і зможе відповісти. Бо от тоді психологічна травма вірогідніша. Який для цього підходящий вік? Чесно, не знаю, але у 12 років про це вже пізно говорити (маю на увазі вперше).

Irina Dubenskaya В моїх батьків була книжка "Сексуальная энциклопедия для детей 7-9 лет". Там описувалося, як змінюється тіло людини під час дорослішання, ну і коротко, але чесно, про те, звідки беруться діти. Мені було дуже дивно, коли я її знайшла років у 14, а мама мені так жодного разу її і не показала. Натомість мені "всю правду" розказала подруга у 7 років, причому тими словами, які можна на стінах прочитати. В нас так і розмова зайшла. на стіні було написане слово з 3 букв, і подруга вирішила мене просвітити, що то, і що ним роблять. Хоча я її не просила, і в голові у мене теж були "одні Незнайки". Я так думаю, що книгу прочитати було би краще.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень