«Сексуальне виховання» у 2 класі схвилювало батьків Рівного

Зокрема, вони акцентували увагу на тому, що написано у шкільному підручнику з цього предмета

Хоча це був підручник не з рівненських шкіл (бо у них нема такого предемета), а інформацію про такий для 2 класу і російською мовою знайшли в Інтернеті, активне обговорення теми розгорілося у соцмережі Фейсбук. Розпочала його рівнянка Катерина Охота, яка написала: 

13 вересня о 19:13 Це маразм в другому класі.

Але їй заперечили інші батьки, які вважали потрібним таке виховання змалку:

Olha Lyashchuk Катерина Охота вы не поверите....в моем дворе играет компания как раз второкласника, и двух 4-класников. Поскольку мои маленькие, то я гуляю с ними и часто слышу о чем говрит эта компания. Они все знают детально, но используют очень перченый лексикон. При чем эти дети не маргиналов, ходят в престижную школу и т.д. Моему 5 в принципе - кроме собственно процесса и яйцеклетки он уже все знает, что тут приводят. А ещё стоит не забывать фактор безопасности. Ребенок, который бывает где то без родителей, уже должен знать, что можно другим детям и взрослым. Например, что трогать его можно только врачу и маме с папой. А дальше посыпятся вопросы.

Nataliya Nikolaieva Катерина Охота піде до школи - дізнається про все. Я вже пересвідчилась.

Nadya Zakharuk Не знаю на рахунок другого, но в 4 вони вже все добре знають

Anna Gotlib А чому маразм? Я за сексуальне виховання, за те, щоб діти знали, що таке секс, про його наслідки,що це не тільки приємно, але й має наслідки у вигляді небажаної вагітності, венеричних хвороб тощо. Про методи контрацепції. ЦЕ те що треба для життя.Ми живемо у інформаційному суспільстві. Не розкажуть батьки, школа, у тому форматі, що відповідає віку, розкажуть однолітки, вулиця, інтернет, телевізор.

Marina Svist Катерина Охота  Була нeодноразово свідком коли діти вжe з 5 років розповідають один одному чим займаються тато і мама вночі. Особливо якщо вони думають що іх ніхто нe чує. Виховання грає роль, алe якщо такe обговорeння в дитсадку? Чи на спільному майданчику?
Робити вигляд що нeхай в 16 років я дитині всe розповім, на мою думку, нe варіант.

Svitlana Zasiekina Катерина Охота мені мій рідний і двоюрідний брати ще до 6-7 років розказували про ЦЕ! І я не вважаю, що в мене погана сім'я чи погане виховання! Це табу повинно зникати! Діти мають знати! Інакше їм не просто розкажуть, а можуть ще й показати, а дівчинці можуть показати так, що в неї буде травма на все життя! І якщо батьки з дитиною про це не говорять, то і батьки про це знати не будуть! І що ж батькам так легше, бо думають, що проблем нема, бо їм незручно про ЦЕ говорити! А дитина, що вона відчуває?

Ирина Гром Ох, Катю, я працюючи в школі, бачу і чую багато чого. Коли діти в 7-8 років матюкаються, як дядьки, щипають дівчат за попи, та, навіть, деякі дівчата хлопців щипають за різні місця. Діти різні і виховання у них різне - спору нема. Але в будь-якому класі є діти, які вже знають про все і можуть не тільки розказати, а ще й показати і краще нехай твоя дитина буде готовою до цього і зможе відповісти. Бо от тоді психологічна травма вірогідніша. Який для цього підходящий вік? Чесно, не знаю, але у 12 років про це вже пізно говорити (маю на увазі вперше).

Irina Dubenskaya В моїх батьків була книжка "Сексуальная энциклопедия для детей 7-9 лет". Там описувалося, як змінюється тіло людини під час дорослішання, ну і коротко, але чесно, про те, звідки беруться діти. Мені було дуже дивно, коли я її знайшла років у 14, а мама мені так жодного разу її і не показала. Натомість мені "всю правду" розказала подруга у 7 років, причому тими словами, які можна на стінах прочитати. В нас так і розмова зайшла. на стіні було написане слово з 3 букв, і подруга вирішила мене просвітити, що то, і що ним роблять. Хоча я її не просила, і в голові у мене теж були "одні Незнайки". Я так думаю, що книгу прочитати було би краще.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень