На інтернет виділили 30 мільйонів грн, а школи Рівненщини використали менше 2 млн

В управлінні освіти пояснюють, що якість інтернету - погана

Мільйони коштів з освітніх субвенцій на Рівненщині досі не освоїли. Так, на проведення інтернету в школах і закупівлю автобусів держава виділила 68 мільйонів гривень. В районах поки використали лише трохи більше 11 мільйонів. Про це повідомила на колегії Рівненської обласної ради керівниця департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк.

Ми маємо низку цільових субвенцій, які нині, на жаль, мають не зовсім своєчасне та повне освоєння. Кошти субвенції «Нова українська школа» на придбання  музичних інструментів, дидактичних матеріалів, мультимедійного обладнання для початкової української школи. Спрямовано 50,4 млн грн. Освоєно лише 32,6 млн.

 

Виділена з держбюджету субвенція на підвищення якості освіти. Це в нас придбання шкільних автомобілів, спеціальних автомобілів для перевезення школярів інвалідів. На сьогодні суми 68,1 млн грн освоєні кошти лише в сумі 11,3 млн грн.

 

На придбання послуг з доступу до інтернету передбачили 32,4 млн грн. По заявах розподілено ці кошти всумі 15,9 млн. Але з них використали лише 1,7 млн грн. Нерозподілений ресурс сьогодні складає 16,3 млн грн.

Начальник управління освіти Григорій Таргонський пояснює, що проблема повільного освоєння цих коштів в самих інтернет провайдерах:

Тут є серйозна проблема з провайдерами, які надають послуги. Вони не готові сьогодні до освоєння таких коштів. І не можуть забезпечити ті параметри та ті швидкості в закладах освіти, які вимагає постанова Кабінету міністрів.

Зауважимо, що в постанові Кабінет міністрів вимагає швидкість інтернету більше 100 Мбіт/сек у закладах, де навчається більше сотні учнів. Проблема з підключенням до всесвітньої мережі є у всіх навчальних закладів України, тож в Уряді планують лишити областям ці кошти на наступний рік, каже Григорій Таргонський.

Окрім інтернету лишаються неосвоєними гроші на шкільні автобуси, а також близько 18 мільйонів на Нову Українську школу. Але нині тривають тендерні процедури щодо закупівлі транспорту та обладнання, тож бюджетні мільйони сподіваються використати до кінця року, каже чиновник.

Якщо грошима з субвенцій не скористаються, їх залишок доведеться повернути до держбюджету наприкінці року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень