Підземелля в парку Шевченка «збільшать» до 10 кілометрів, а Богатиря не прибиратимуть (ФОТО)

Збільшать підземелля віртуально

На розкопках в парку імені Шевченка у Рівному почали будувати квест-кімнату. До літа наступного року над підземеллями зроблять накриття зі скла, а в кімнаті можна буде надягнути окуляри віртуальної реальності та прогулятися підземеллями. Їх збільшать до 10 кілометрів і напишуть сценарій, який зробить прогулянку справді цікавою.

Скульптуру Богатиря зі змієм не приберуть. Вона буде центральною в ансамблі. Будівельники нині встановлюють навколо підземель металеві палі для майбутнього проєкту, а реставратори роблять ін’єктування стародавньої кладки.

Реставрацію завершать до кінця цього року, розповідає начальник управління культури Тарас Максименко:

Реставратори мають закінчити до Нового року всі роботи. Після ін’єктування цей об’єкт не боятиметься нічого. Його можна буде поливати водою, палити, закидати снігом - нічого не станеться. Це вже буде камінь. Зараз ця кладка ще трошки "жива".

Весь проєкт під назвою «Таємничі підземелля Рівного» фінансується за кошти Євросоюзу. Єврокомісія виділила на це півмільнона євро. 10% від цього, або 500 тисяч євро, виділять з міського бюджету. Будівельники збираються завершити усе приблизно до липня, каже чиновник. Тоді ж планують й офіційне відкриття.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень