Долю рівненського палацика «На гірці» вирішують у Києві

Біля «зеленки»

Проектно-кошторисна документація на будівництво квест-кімнат у підземеллі Рівного нині на розгляді у столиці. Виявлені рештки палацику «На гірці» вже мають статус архітектурної пам’ятки.

Нині на розкопках працюють фахівці з різних міст України.

Останні висновки експертів свідчать про те, що врятувати віднайдене можна лише з допомогою ін’єктування. Це особливий метод відновлення кам'яних конструкцій.

Після його проведення оголошуватимуть тендер на будівництво самої атракції, пояснив начальник міського управління культури у туризму Тарас Максименко:

- Перший транш від ЄС вже надійшов, він лежить на рахунках в управлінні культури у тризму міської ради. Після експертиз нам тре бабу буде провести тендер і обрати фірму. Після чого можемо спокійно будувати. До речі, будівництво – найбільше часу і грошей забере. Тепер ми це все ін’єктуємо і перетворюємо усі кладки в камінь. Далі будуватимемо над підземеллям круглі скляні форми, оті навіси, які намальовані у нас, вони вписуються у загальний проект «зеленки».

Експертиза триватиме близько місяця, повідомив чиновник. Зважаючи на те, що це пам’ятка архітектури, перед початком будівельних робіт доведеться взяти усі необхідні дозволи й у профільних управліннях Рівнеради.

Нагадаємо, вартість проекту «Таємничі підземелля Рівного» майже півмільйона євро. 90 % від вартості це гроші гранту Євросоюзу, і лише 10% – міський бюджет. До речі, кошти із міської скарбниці ще не виділяли. Йдеться про півтора мільйона гривень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень