На Рівненщині на людських городах розкопують давнє городище (ФОТО)

Щоб привабити туристів

Розкопки розпочали у селищі Гоща. Адже тут нині розвивають туризм. І закинуте вже багато років слов'янське городище, на якому гощанці садили городи, на думку керівнцитва Гощі, має привабити туристів.

Щоб погодилися віддати городи під розкопки, з гощанцями зустрічався селищний голова Микола Панчук:

Я з людьми зустрічався. Пояснив їм, що це робиться, щоб історію свою вивчати, щоб туристів привабити. 70% зрозуміли, інші ображаються трішки. Але їм натомість запропонували інші ділянки. Адже вони все одно те все незаконно здійснювали. І це вже був успіх, що цього року вони не засаджували городи.

 

Ми заключили договір з організацією, яка має ліцензію через Київ. Передбачили кошти. І почали обстежувати.

За словами Миколи Панчука, на здійснення розкопок із селищного бюджету виділили 20 тисяч гривень. Адже розкопуватимуть не все городище, а лише певну його ділянку.

До речі, спонукав до дослідження городища владу Гощі відомий рівненський веломандрівник Юрій Ойцюсь, який розповів про цей історичний об’єкт селищному голові і зняв городище на відео з квадрокоптера. Окрім цього, на Миколу Панчука вплинула зустріч зі столичним професором Сергієм Сегедою, який, дізнавшись про те, що на городищі садять городи, сказав:

Ви чините кримінальний злочин.    

Микола Панчук каже, що у Прибалтиці давні городища - популярний туристичний напрям, який приносить доходи тамтешнім містам і селам.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень