Давньоруське городище на Рівненщині продовжує приваблювати туристів (ФОТО)

Один рівненський турист його фотографує вже не вперше

Рівненський мандрівник Юрій Ойцюсь зробив фото давньоруського городища у селі Грушвиця Перша.

Пам’ятка датується Х-ХІ століттям. Вважається, що тут могло бути давньоруське поселення ремісників. У спільноті "Купа пригод - путівник мандрівника" чоловік пише:

Мандри Рівненщиною. Грушвиця перша, городище. На жаль час його не жалів городище дуже сильно зруйноване з одного боку, але це перше городище біля якого я побачив камінь з пам'ятною табличкою, воно не перетворене на смітник та підступи до нього розчистили, також до вершини ведуть сходинки. За городищем почали доглядати і вірю що чекає його краща доля ) Опікується зараз городищем Роман Стасюк і в планах відновлення зруйнованої частини городища.З городища яке височіє над Стублою, відкриваються казкові краєвиди прямо перед ним видніється Маркова гора та став.

Це далеко не перше фото городища, однак сьогоднішня погода дозволила зробити світлини особливо чіткими. Також турист відзначив освячене тут у минулому році джерело Святого Сергія.  

Сьогоднішній позитив Нарешті цивілізація торкається голів українців, сьогодні був приємно вражений тим як оформили джерело св. Сергія в Грушвиці першій, просто та зі смаком, дерево, габіон, прості сходи. Я вже передивився наших страшних джерел в хрестах та смітті, виключення мабуть джерело в Хотині, але це вже більш трудомісткий варіант ) А тут нічого зайвого, все на своєму місці, надіюсь ті хто захоче впорядкувати своє джерело, візьмуть це за взірець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень