У Рівному показали, що зроблять на місці розкопок у парку за 0,5 млн євро від ЄС (ФОТО)

Нагадаємо, що міське управління культури і туризму виграло грант Європейського Союзу на проект «Таємничі підземелля Рівного»

За ці кошти музеєфікують і законсервують розкопки палацику «На гірці» у парку імені Шевченка, а також облаштують у ньому історичні квест-кімнати. Сьогодні начальник управління культури і туризму Тарас Максименко презентував концепцію візуального вирішення облаштування цього історико-археологічного комплексу.

Підписання угоди про співфінансування проекту Тараса Максименка з міським головою Рівного Володимиром Хомком

Розробник концепції, архітектор фірми «Автограф» Віктор Сірочук пояснив, що вся композиція комплексу розташовуватиметься навколо фонтану «Богатир» і не перешкоджатиме руху людей по парку:

Скульптуру фонтану буде видно зі всіх сторін. Вона буде домінантною. Ще ми хотіли максимально надати можливість всім відвідувачам і  гостям міста, щоб, незважаючи на графік роботи музею, могли побачити всі розкопи і задля цього з допомогою світло-прозорих конструкцій максимально розкрили всі розкопи.

Віктор Сірочук розповідає про те, що буде зроблено

За словами Віктора Сірочука, будуть у спорудах комплексу облаштовані гардероб, лекторій, квест-кімнати. Зовні все це буде накрито світло-прозорими конструкціями. При вході у комплекс будуть інформаційні барельєфи з планом парку і стислим описом.

Реконструкція фонтану буде стосуватися лише чаші. Вона буде не така глибока, як нині, щоб товща води не тиснула на перекриття підземного комплексу. Фонтан не буде сухим. Скульптура богатиря буде підсвічуватися вночі.  

Образ комплексу поєднають із реконструйованою літньою естрадою. У нічний час доби споруди комплексу підсвічуватимуться. Також вони будуть облаштовані пандусами. 

До речі, весь цей комплекс Тарас Максименко назвав "маленьким Версалем":

Ми не могли назвати це просто "друга черга Зеленьки" ( так у місті прозивають літню естраду - Ред.). Це від великої любові. Парк Версаль - це історичний парк. У нас - теж історичний парк. Багато радіальних фігур, фонтанів - у Версалі саме такі. І коли ми подивимося згори об'єкт наш "Зеленька" в комплексі і фотографії парку Версаль, то скажу так: від великої любові ми назвали його "маленький Версаль". Але якщо Україна і світ буде знати, що в нас є "маленький Версаль", це буде одна з фішок, куди їхатимуть.

Тарас Максименко сподівається, що консервацію і музеєфікацію розкопок розпочнуть робити вже в червні, коли буде здана після реконструкції літня естрада. А загалом всі роботи з реалізації цього проекту завершать за два роки.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень