Нашкодите самі собі: 8 продуктів, які категорично не можна розігрівати
Перелік забороненого
Гриби та яйця
Багаті клітковиною і вітамінами гриби та яйця можна їсти смаженими або вареними. Однак ці продукти містять білок, який при підігріві руйнується, що може призвести до розладу травлення.
Курка
Якщо у вас залишилась курка - найкраще з'їсти її холодною. Повторно нагрівати страви з таким м'ясом призводить до сповільнення травлення та гастриту.
Картопля та рис
Ці популярні гарніри при розігріванні можуть стати причиною розвитку ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов'язаний з розкладанням крохмалю в картоплі та розмноженням бактерій в рисі.
Морепродукти
Такі продукти потрібно зберігати в морозильній камері, а потім готувати та відразу з'їдати. Якщо морепродукти залишаються при кімнатній температурі чи в холодильнику, в них можуть розвиватися бактерії, які потім призведуть до харчового отруєння.
Буряк та шпинат
Повторна термічна обробка буряка, шпинату і селери не тільки руйнує цінні вітаміни, але і призводить до вироблення токсинів, які можуть викликати отруєння. Річ у тому, що в цих продуктах містяться нітрати, які при розігріванні проявляють свої канцерогенні властивості.
Джерело: Sante Plus.
Радіо Трек: НОВИНИ