Нашкодите самі собі: 8 продуктів, які категорично не можна розігрівати

Перелік забороненого

Гриби та яйця

Багаті клітковиною і вітамінами гриби та яйця можна їсти смаженими або вареними. Однак ці продукти містять білок, який при підігріві руйнується, що може призвести до розладу травлення.

Курка

Якщо у вас залишилась курка - найкраще з'їсти її холодною. Повторно нагрівати страви з таким м'ясом призводить до сповільнення травлення та гастриту.

Картопля та рис

Ці популярні гарніри при розігріванні можуть стати причиною розвитку ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов'язаний з розкладанням крохмалю в картоплі та розмноженням бактерій в рисі.

Морепродукти

Такі продукти потрібно зберігати в морозильній камері, а потім готувати та відразу з'їдати. Якщо морепродукти залишаються при кімнатній температурі чи в холодильнику, в них можуть розвиватися бактерії, які потім призведуть до харчового отруєння.

Буряк та шпинат

Повторна термічна обробка буряка, шпинату і селери не тільки руйнує цінні вітаміни, але і призводить до вироблення токсинів, які можуть викликати отруєння. Річ у тому, що в цих продуктах містяться нітрати, які при розігріванні проявляють свої канцерогенні властивості.

Джерело: Sante Plus.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень