

Кабачки виходять щільні і не розвалюються
Пропонуємо вам приготувати ідеальну закуску на зиму. Її можна подавати і до святкового столу, і просто їсти як основну страву. Через свою «кільцеву» форму кабачки не розламуються, а завдяки соусу виходять злегка гостренькі.
Це якраз те що треба на закуску або до картоплі з м’ясом!
Кабачки чистимо і нарізаємо на кружечки. Далі будь-яким зручним способом вирізаємо серцевину. Цього можна взагалі не робити, але кільця кабачків щільні та не розкисають у процесі зберігання. М’якуш потім можна пустити на оладки.
Закладаємо кабачки в каструлю, заливаємо кип’ятком, залишаємо на 2-3 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.
У чисту каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль, цукор, додаємо гострий чилі-кетчуп, томатну пасту, болгарський перець дрібним кубиком та тертий часник. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини.
Як тільки все закипіло, додаємо пучок нарізаного кропу, закладаємо лавровий лист, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Беремо чисті сухі баночки, у кожну вливаємо оцет, закладаємо кабачки, заливаємо все це маринадом до верху і прикриваємо кришками.
На дно каструлі кладемо рушник, ставимо банки, заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо 15 хвилин на помірному вогні.
Після стерилізації банки щільно закручуємо кришками, ставимо дном нагору і прибираємо під «шубу» до повного охолодження.
Закуска добре зберігається як в холоді, так і при кімнатній температурі.
Смачного!
Джерело: zhyttia
Радіо Трек: НОВИНИ
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
В Україні хочуть ввести жорстку заборону в магазинах: що не можна буде купити
Які цифри у даті народження означають, що на вас чекає велике щастя в особистому житті?
Під захистом Всесвіту: 4 знаки Зодіаку, яких буде супроводжувати удача весь 2025 рік
Доля за роком народження: яке ваше закодоване призначення?
ТОП-3 харчові звички з СРСР, які досі є в кожного з нас
Варення з чорної смородини: 5 рецептів солодкої консервації
Салат «Лебединий пух»: гості у захваті, бо він ніжний і смачний
Скромно, але зі смаком: Наталія Могилевська засвітила інтер'єр своєї кухні
Запечена молода картопля, яка тане у роті: ідеальний рецепт
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415