Варення з чорної смородини: 5 рецептів солодкої консервації

Взимку до чаю – те що треба

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів варення зі смородини. Встигніть зібрати ягоди і наварити смакоти. Адже жменя ягід червоної або чорної смородини може відновити добову дозу вітамінів. 

Варення зі смородини п'ятихвилинка

  • цукор – 1-1.5 кг;
  • вода – 200-250 мл;
  • смородина – 1 кг

Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не закипить. Викладаємо в каструлю ягоди, знову помішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса виходить рідкою, але після охолодження загусає.

Варення зі смородини з малиною

  • смородина червона або чорна – 500 г;
  • цукор – 500-800 г;
  • малина – 500 г.

Беремо каструлю, викладаємо в неї смородину, розминаємо товкачем. Засипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім збільшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Додаємо малину, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. 

Якщо хочете, щоб варення стало густішим, можна проварити його ще 5-10 хвилин.

Варення зі смородини з агрусом

  • агрус – 300 г;
  • чорна або червона смородина – 700 г;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 1 кг.

Ягоди миємо, перебираємо, у агрусу видаляємо плодоніжки. Після цього засипаємо агрус і смородину в каструлю і заливаємо водою. Варимо на середньому вогні 20-30 хвилин, помішуючи. Засипаємо цукор і продовжуємо варити, поки він не розчиниться. Доводимо варення до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин. 

Для того, щоб варення вийшло більш густим, збільшуємо час приготування до 30 хвилин.

Рецепт смородинового варення з вишнею

  • вишня – 500 г;
  • цукор – 1 кг;
  • смородина – 500 г.

Видаляємо з вишень кісточки і засипаємо ягоди 250 г цукру. Смородину з'єднуємо з 250 г цукру і подрібнюємо ягоди блендером. Викладаємо смородинове пюре в каструлю, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Додаємо вишню і варимо ще 10-15 хвилин.

Смородина з апельсином

  • апельсин – 2 шт;
  • смородина чорна або червона – 1 кг;
  • цукор – 1 кг.

Апельсини очищаємо від шкірки і білої її частини. Розрізаємо на невеликі шматочки. Засипаємо апельсин і смородину в блендер, подрібнюємо. Як альтернативу можна використовувати м'ясорубку. 

Перекладаємо пюре в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і залишаємо на пів години. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім, помішуючи, варимо 5-10 хвилин.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень