Варення з чорної смородини: 5 рецептів солодкої консервації

Взимку до чаю – те що треба

Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів варення зі смородини. Встигніть зібрати ягоди і наварити смакоти. Адже жменя ягід червоної або чорної смородини може відновити добову дозу вітамінів. 

Варення зі смородини п'ятихвилинка

  • цукор – 1-1.5 кг;
  • вода – 200-250 мл;
  • смородина – 1 кг

Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не закипить. Викладаємо в каструлю ягоди, знову помішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса виходить рідкою, але після охолодження загусає.

Варення зі смородини з малиною

  • смородина червона або чорна – 500 г;
  • цукор – 500-800 г;
  • малина – 500 г.

Беремо каструлю, викладаємо в неї смородину, розминаємо товкачем. Засипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім збільшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Додаємо малину, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. 

Якщо хочете, щоб варення стало густішим, можна проварити його ще 5-10 хвилин.

Варення зі смородини з агрусом

  • агрус – 300 г;
  • чорна або червона смородина – 700 г;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 1 кг.

Ягоди миємо, перебираємо, у агрусу видаляємо плодоніжки. Після цього засипаємо агрус і смородину в каструлю і заливаємо водою. Варимо на середньому вогні 20-30 хвилин, помішуючи. Засипаємо цукор і продовжуємо варити, поки він не розчиниться. Доводимо варення до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин. 

Для того, щоб варення вийшло більш густим, збільшуємо час приготування до 30 хвилин.

Рецепт смородинового варення з вишнею

  • вишня – 500 г;
  • цукор – 1 кг;
  • смородина – 500 г.

Видаляємо з вишень кісточки і засипаємо ягоди 250 г цукру. Смородину з'єднуємо з 250 г цукру і подрібнюємо ягоди блендером. Викладаємо смородинове пюре в каструлю, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Додаємо вишню і варимо ще 10-15 хвилин.

Смородина з апельсином

  • апельсин – 2 шт;
  • смородина чорна або червона – 1 кг;
  • цукор – 1 кг.

Апельсини очищаємо від шкірки і білої її частини. Розрізаємо на невеликі шматочки. Засипаємо апельсин і смородину в блендер, подрібнюємо. Як альтернативу можна використовувати м'ясорубку. 

Перекладаємо пюре в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і залишаємо на пів години. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім, помішуючи, варимо 5-10 хвилин.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень