Збила вершки зі згущеним молоком і заморозила: рецепт смачного домашнього морозива «Пломбір»
Його безпечно давати дітям
Один із найпростіших рецептів смачного морозива, дуже схожого на класичний вершковий пломбір. Морозиво з простих продуктів, які знайдуться у кожного у холодильнику. Головне, там немає хімічних домішок.
Інгредієнти:
- вершки жирні – 400 г;
- згущене молоко – 200 г;
- ванілін – на смак;
- вафельні коржі чи печиво.
Вершки і згущене молоко повинні бути добре охолодженими, так вони будуть добре збиватися.
Вершки з’єднуємо з ванільним цукром і збиваємо до пишної густої маси близько 8 хвилин на великій швидкості міксера.
Вливаємо тонким струмком згущене молоко і збиваємо до повної однорідності.
Тепер ви можете ввести будь-які смачні добавки: мак, шоколадну крихту, ягоди або шматочки фруктів, все на смак та бажання.
Можна просто взяти якісне какао з високим відсотком жирності, тоді виходить шоколадне морозиво.
Викладаємо масу у форму, кілька разів стукаємо нею по столу, щоб морозиво добре розподілилося по ємності, накриваємо та відправляємо в морозильну камеру на 4 – 6 годин.
Можна дно форми викласти вафельним коржем, або печивом і зверху також накрити морозиво. Коли ви витягнете з морозилки, можна буде нарізати порційними шматками і подавати до столу.
Смачне, натуральне, охолоджувальне морозиво виходить набагато кращим, ніж магазинний варіант.
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ