Можна більше не смажити: смакота з кабачків за 20 хвилин
Секрет турецького кухаря
Кабачки – овочі, з яких можна готувати сотні страв. Хтось полюбляє їх смаженими, хтось запікає, хтось тушкує, а хтось робить з них консервації.
Турецький кухар розкрив секрет, як приготувати смачні кабачки і при цьому вони вийдуть дуже корисними, адже їх не треба смажити.
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт;
- олія – 1 ст.л;
- сметана – 350 г;
- сир кисломолочний – 100 г;
- кріп – 1 пучок:
- сушений часник – 0,5 ч.л;
- сіль, перець на смак.
Кабачки миємо і нарізаємо на тонкі кружальця приблизно 5 мм в товщину. Перекладаємо нарізані кабачки у глибоку ємність додаємо пів чайної ложки солі, трохи чорного перцю і добре перемішуємо.
Готуємо заливку.
У мисці змішуємо сметану, кисломолочний сир, нарізаний кріп, сіль, перець і сухий часник. Добре перемішуємо до однорідності.
Форму для запікання ретельно змащуємо рослинною олією. Викладаємо кабачки, як риб’ячу луску. Заливаємо кружальця кабачків сметанно-сирною заливкою.
За бажанням зверху запіканку можна присипати твердим сиром. Тоді й готовій страві буде смачна сирна скоринка.
Випікаємо запіканку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Готова запіканка виходить дуже ароматною і апетитною. Її потрібно подавати відразу після випікання. Така запіканка стане чудовим доповненням до м’яса, риби.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ