Ви її просто клали не правильно: розкрито головний секрет соковитої курки у духовці
Спробуйте так і ви будете приємно здивовані
Смачна соковита курка запечена у духовці – мрія кожної господині. Але, на жаль, вона часто виходить не такою, як на картинці. Часто буває, що м’ясо грудинки виходить сухувате і їсти таку страву не дуже зручно.
Виявляється, запечена курка з апетитною скоринкою запікається не так, як ми всі звикли.
Її треба класти на деко грудинкою вниз, а не на спинку.
Під час такого методу запікання грудинка вийде дуже соковитою, адже буде ніби тушкуватися у власному соку, який витікатиме з курки, пише yabpoela.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт
- Розмарин – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Суміш перців – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Олія рослинна – 50-70 мл
Помити курку, висушити паперовим рушником. Відрізати кінчики крил.
Розмарин краще трохи потовкти, так він віддасть більше ароматів м'ясу.
В окремій мисці змішайте інгредієнти для маринаду. Влийте 50-70 мл олії, туди ж додайте розмарин, паприку, пропущений через прес часник, сіль, суміш перців.
Добре перемішайте.
Помажте маринадом курочку всередині та зовні. Залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на три години. Найкраще на всю ніч.
Випікайте при температурі 180-200 градусів із розрахунком 1 кг = 1 год. Наприклад, наша курочка важить 2 кг, відповідно, випікати її 2 години.
Обов'язково періодично виймайте і поливайте соком, що виділився — це головний секрет рум'яної скоринки.
Найсмачніша курка запечена в духовці з рум'яною скоринкою готова!
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ