Як їдять кабачки в Китаї: кращого рецепту закуски ви не знайдете
Кабачки в пікантному маринаді
Закуска на п'ять з плюсом. Саме так можна охарактеризувати ці пікантні кабачки. Китайці зрозуміли, що смак кабачків сам по собі нейтральний. Тож вирішили наповнити їх досконалим соусом.
Виходять хрусткі скибочки в медово-лимонно-часниковому маринаді з соєвим соусом і ароматними насінням кунжуту.
Інгредієнти:
- Кабачок – 400 г
- Часник – 2 зуб.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Кріп – 0,5 пуч.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Чорний перець – на смак
- Барбарис – на смак
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Кабачки промити, тонко наріжте кільцями або пластинками. Складіть у глибоку миску, посоліть.
В окрему ємність влийте соєвий соус, мед, лимонний сік. Додайте чорний перець і пропущений через прес часник, перемішайте.
Злийте сік з кабачків. Додайте подрібнений кріп і заправку.
Розігрійте в сковороді оливкову олію з кунжутом. Не кип’ятіть! Гарячою олією полийте кабачки і перемішайте. Залиште на 10 хвилин і подавайте, посипавши барбарисом.
Джерело: cesmak
Радіо Трек: НОВИНИ