Будете їсти банку за раз: рецепт дивовижної заготівлі, з якою зелень залишається, наче з грядки
Поки сезон свіжої зелені в розпалі зробіть заготовку
Пропонуємо приготувати пасту з зелені, яка стане паличкою-виручалочкою взимку. Нею можна заправляти свіжі овочеві салати, використовувати як соус, додавати в різні маринади для овочів і м’яса, і просто намазувати на хліб і їсти в прикуску.
Наприклад, з відвареною картоплею – дуже смачно!
Інгредієнти:
- Кріп – 400 г
- Волоські горіхи – 80 г
- Часник – 4-5 зубчики
- Цедра – 1 лимона
- Сік – 1 лимона
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Соняшникова олія – 150-180 мл.
- Вихід 2 банки по 0,4 л.
Кріп довільно нарізаємо разом із стеблами і перекладаємо в чашу блендера. Додаємо часник, цедру та сік одного лимона.
Волоські горіхи заливаємо кип’ятком, залишаємо на 5 хвилин, потім обсмажуємо на сухій сковороді до злегка золотистого кольору.
Обсмажені горішки охолоджуємо і перекладаємо у блендер.
Всипаємо цукор, сіль, вливаємо олію і перемелюємо в кашу до повної однорідності.
Готову пасту розкладаємо по сухих чистих баночках, закручуємо кришками і прибираємо для зберігання в холодильник чи льох.
Така паста зберігається близько двох місяців. Для більш тривалого зберігання пасту краще заморозити.
Джерело: zhyttia.com
Радіо Трек: НОВИНИ