Закриваю по 60 банок і не вистачає. Найсмачніша кабачкова ікра на зиму
Смак, як у дитинстві
Пропонуємо приготувати смачну кабачкову ікру. Вона виходить саме такою, як була у бабусь: густою, насиченою, апетитною та повністю натуральною.
Інгредієнти:
- Кабачки – 5 кг;
- цибуля та морква по – 1 кг;
- томатна паста – 4 ст. л;
- олія – 350 – 400 мл;
- цукор – 200 г;
- сіль – 100 г;
- оцет столовий – 150 г;
- перець – за бажанням.
Цибулю ріжемо кубиком, моркву тремо на великій тертці.
Кабачки ріжемо кубиками і викладаємо в каструлю, вливаємо олію. Тушкуємо під кришкою до м’якості кабачків.
Додаємо моркву і готуємо 10 хв, потім додаємо цибулю.
Кладемо томатну пасту в овочі, перемішуємо і тушкуємо овочі ще 10 хвилин.
Подрібнюємо блендером, можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула більш глибокого смаку.
Цукор і сіль, перець додавайте поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепта.
Тушимо на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин.
Наприкінці додаємо оцет.
Розкладаємо ікру в стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками.
Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо остигати.
Зберігаємо ікру в підвалі, у коморі або на балконі.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ