Як робили легендарний квас в СРСР: напій богів з жовтої бочки
Його запах пам'ятають і досі
Радянський квас був чи не найулюбленішим напоєм епохи. У ті часи він був невід'ємною частиною культури і повсякденного життя. Той квас мав особливий смак і аромат, які дехто пам’ятає й досі, пише glavred.
Як готували хлібний квас
Хлібний квас готували з чорного хліба, води та цукру. Хліб нарізали кубиками, заливали водою і додавали цукор. Потім суміш ставили в бочку і залишали на кілька днів для бродіння.
Таким чином виходив освіжаючий і ароматний хлібний квас, яким можна було насолоджуватися в спекотні літні дні.
Рецепт квасу по ГОСТу
ГОСТ 6082-53 був стандартом для приготування квасу в СРСР. Він включав вимоги до інгредієнтів та технології виробництва. За цим стандартом квас готували з солодового екстракту, води, цукру і дріжджів. Процес бродіння і настоянки також був регламентований.
Радіо Трек: НОВИНИ