Як робили легендарний квас в СРСР: напій богів з жовтої бочки

Його запах пам'ятають і досі

Радянський квас був чи не найулюбленішим напоєм епохи. У ті часи він був невід'ємною частиною культури і повсякденного життя. Той квас мав особливий смак і аромат, які дехто пам’ятає й досі, пише glavred.

Як готували хлібний квас

Хлібний квас готували з чорного хліба, води та цукру. Хліб нарізали кубиками, заливали водою і додавали цукор. Потім суміш ставили в бочку і залишали на кілька днів для бродіння.

Таким чином виходив освіжаючий і ароматний хлібний квас, яким можна було насолоджуватися в спекотні літні дні.

Рецепт квасу по ГОСТу

ГОСТ 6082-53 був стандартом для приготування квасу в СРСР. Він включав вимоги до інгредієнтів та технології виробництва. За цим стандартом квас готували з солодового екстракту, води, цукру і дріжджів. Процес бродіння і настоянки також був регламентований.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень