Настільну лампу часів СРСР продають за тисячі гривень: така може знайтись у багатьох (ФОТО)

Такі лампи були у бібліотекарів, службовців бюро та слідчих

В Україні на аукціоні продається радянська настільна лампа 1940-1950-х років. Попри те, що прилад піддавався реставрації та не зберіг абсолютно автентичного вигляду, ціна становить 3000 грн.

І вартість лота може ще зрости – якщо хтось із покупців зробить відповідну ставку. Про це йдеться у повідомленні на профільному аукціоні Violity.

— Лампа родом із сорокових, такі лампи були у бібліотекарів, службовців бюро та слідчих.

 

Випускалася в СРСР з 30-х по 70-ті роки на заводі «Карболіт», Оріхово-Зуєво, – зазначає автор оголошення.

За його словами, лампу довелося «привести до ладу». Однак у процесі реставрації перемикач-повзунок не був перероблений, провід та вилка також оригінальні.

Лампа робоча. Її висота становить 41,5 см. Вимикач-повзунок є одним із перших варіантів вимикачів на радянських настільних лампах, зазначає продавець.

Загалом в Україні на профільних аукціонах досить активно торгують речами часів СРСР. Йдеться не лише про монети, медалі та техніку – продати можна старі бюсти, помпи й навіть телеграми. Крім того, колекціонери купують ялинкові іграшки, старі сервізи та предмети одягу.

Джерело: OBOZREVATEL 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень