Купатися у Басовому Куті небезпечно. В озері виявили сальмонелу, ентерококи та яйця глистів

Ситуація із забрудненням води в озері найгірша за останні 20 років

Купатися у Басовому Куті небезпечно. Як повідомили в обласній СЕС, на сьогодні ситуація із забрудненням води в озері найгірша за останні 20 років.

Окрім кишкової палички, фахівці виявили в Басовому Куті сальмонелу, ентерококи та яйця глистів (гельмінтів).

Директор Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов наголошує, що показники забруднення Басового Кута вказують на регулярне скидання у водойму фекалій та застерігає рівнян від купання в озері. Каже, що після купання в забрудненій воді Басового Кута можна заразитися контактним шляхом:

– Всі показники епідеміологічної безпеки, передбачені санітарними правилами, не відповідають гігієнічним нормативам. Вода містить у надмірній кількості лактозопозитивні кишкові палички, ентерококи, навіть такі збудники захворювань як сальмонела. Виявлені також яйця гельмінтів.

 

Хочу наголосити, що показники забруднення є найгіршими за останні 20 років та вказують на значне та регулярне фекальне забруднення. 

Додамо, що в обласній СЕС закликають міську владу не лише заборонити купатися в озері, а й не допускати скидів фекалій у водойму.

ДОВІДКА (за матеріалами Вікіпедії)

Сальмонельоз — інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії родуSalmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису і гнояків у внутрішніх органах.

Гельмінти — загальна назва паразитичних черв'яків, що паразитують в організмі тварин (, людини (наприклад, у кишечнику або порожнині тіла, чи в інших тканинах) і спричинюють гельмінтози (інфекційні паразитарні хвороби).

Ентерококи можуть викликати багато клінічно важливих інфекцій, таких як: інфекції сечовивідних шляхів, бактеріемію, бактеріальний ендокардит, дивертикуліт і менінгіт. Чутливі штами можуть бути придушені ампіцилін ампіциліном і ванкоміцин ванкоміцином.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень