Через затримання на хабарі голови сільради-священика архієпископ Рівненський і Острозький звернувся до духовенства і вірян

Затримали голову Зорянської сільради Рівненського району Михайла Олійника учора на хабарі у півмільйона гривень.

Оскільки у соцмережах після затримання відразу почали писати, що голова сільради був ще й священиком у церкві села Старожуків Рівненського району, Рівненська єпархія УПЦ КП прокоментувала це затримання

А згодом було оприлюднено і звернення до вірян та духовенства архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона. У ньому говориться:

З глибоким сумом сприйняв звістку про затримання на хабарі колишнього клірика нашої єпархії протоієрея Михайла Олійника, яке мало місце сьогодні у Рівному. В час, коли зовнішній ворог намагається побороти і полонити нашу державу, хабарництво, як вид корупційного діяння, роз’їдає нашу державу зсередини та руйнує її не менше, ніж зброя супротивників. І тому такі дії, особливо від людини, яка поставлена душпастирем, є неприйнятним і неприпустимим, і така людина уподібнюється Іуді Іскаріоту. Бо Іуда за гроші продав Спасителя, а вона за гроші та матеріальні блага зраджує рідну землю та своїх співвітчизників. Відплата таким буде така ж, як і для Іуди – ганьба і вічне осудження.

 

Також архієпископ Іларіон закликав у жодному разі не брати участь у хабарницьких діяннях та викривати тих, хто їх чинить. А хабарників закликав до покаяння і виправлення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень