9-сантиметрого черв'яка витягти з-під шкіри рівнянина

Це вже третій цього року випадок дирофіляріозу в області

У Рівненській області зареєстрований третій у цьому році місцевий випадок підшкірного дирофіляріозу.

На початку осені рівнянин помітив у себе справа на голові невеличку пухлину, котра зовсім його не турбувала. Однак, через три місяці, коли це утворення почервоніло, звернувся до лікаря.

Після обстеження та оперативного втручання з-під шкіри пацієнта виділили дорослу дев’ятисантиметрову самичку нематоди Dirofilaria repens, яка була жива й досить активно рухалась.

Нині хворий почувається задовільно та отримує необхідне лікування.

У такій клінічній картині підшкірного дирофіляріозу прослідковується цікава закономірність — вже третій хворий підряд не відмічав таких характерних проявів хвороби, як свербіж, печіння, міграцію паразиту під шкірою; відсутні були й алергічна реакція та больові відчуття, - зазначає Рівненський обласний центр контролю і профілактики хвороб.

Вперше дирофіляріоз на Рівненщині виявили у 2005 році, і відтоді це вже 48 випадок в області.

Випадки хвороби реєструють в області щороку і за прогнозами лікарів, так буде і в майбутньому. Сприяє цьому висока захворюваність на дирофіляріоз серед собак, котів та диких м’ясоїдних тварин, які є джерелом інфекції, широкий видовий спектр комах — специфічних переносників цієї інвазії (кровосисні комарі всіх видів, мошки, блохи, ґедзі та кліщі), а також відсутність специфічної профілактики серед людей.

Що робити для профілактики:

  • Проводьте своєчасну дегельмінтизацію тварин та захист від укусів кровосисних комах у будь-яку пору року
  • Пам’ятайте, активність деяких членистоногих навіть взимку не зменшується, а циркуляція мікрофілярій серед комарів Рівненщини встановлена та підтверджена фахівцями.
  • Подбайте про антимоскітні сітки, зокрема й на виходи вентиляційних каналів взимку
  • Унеможливте виплід комарів у своїх оселях

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень