Шопінг в Інтернеті перестане бути вигідним, і родичі нічого не пришлють: в Україні введуть податок на посилки з-за кордону 

Підготовку нового законопроєкту уже закінчують

Шопінг на закордонних сайтах стане не вигідним в Україні. Хоча послугами баєрів, людей які організовували викупи товарів за кордоном, дуже популярні в Україні.

Для багатьох це була можливість заощадити на покупках, але при цьому мати стильні і якісні речі. Втім - таке щастя скінчилося.

В Україні впроваджують оподаткування для усіх посилок з-за кордону. 

Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев  повідомив, що у Верховній Раді закінчують підготовку законопроєкту про оподаткування міжнародних посилок вартістю до 150 євро.

Нагадаємо, раніше оподаткуванню підлягали тільки посилки вартістю від 150 Євро. 

Депутат пояснив, що оподаткування таких посилок вимагають і торгівельні мережі, і вітчизняні виробники. За його словами перекоси в оподаткуванні деструктивно впливають на ринки. У цьому випадку, виходить що українці підтримують  іноземного товаровиробника, адже наш товаровиробник сплачує ПДВ.

Гетманцев каже, що буде просити депутатів, аби прибрати податкову пільгу для посилок.

І хоча українські виробники справді останніми роками пропонують багато якісного одягу чи взуття, але часто ці речі значно дорожчі, ніж купити аналогічні, наприклад у Польщі. 

Одяг, взуття, косметика та товари для дітей - найпопулярніші товари, які українці купують на іноземних сайтах. 

Джерело: Бухгалтер.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень