В Україні збираються підвищити ПДВ і податки для ФОПів

Ймовірно вже з 1 вересня 

Міністерство фінансів України готує законопроєкт щодо збільшення податків в Україні. Це необхідний крок, адже держава потребує ресурсу для покриття додаткових витрат, пов'язаних зокрема з посиленням мобілізації в Україні. На забезпечення додаткового людського ресурсу треба не менше 300 млрд гривень. Ще 400 млрд грн, за її словами, потрібно на закупівлю та ремонт військової техніки.
 
Так планують підвищити військовий збір, з 1,5% до 5%. Це забезпечить державі додаткові 90-100 млрд гривень на рік. Розширять цей податок і на ФОПів, які теж платитимуть 5%

Крім цього, заговорили в уряді і про збільшення ПДВ, можливо на 2-3%

Той шалений додатковий тиск, який ми відчуваємо з погляду необхідності забезпечення військових видатків саме коштом внутрішнього ресурсу, на жаль, він є, і він має мати відповіді, - заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Очікується, що законопроєкт Мінфіну надійде до Верховної Ради не пізніше за початок липня. Нові податкові ставки почнуть діяти не раніше вересня.

Також не відкидають ідею економічного бронювання, що теж забезпечить додаткові надходження до бюджету.  
 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень